måndag 8 oktober 2007

När Alex Schulman närapå blev västgöte.

Det känns som att Alex Schulman förföljer mig. Nu dyker han upp i alla möjliga sammanhang, och det påminner mig om en gång när jag sa att jag aldrig hade hört talas om orten Bollebygd. För mig var den enbart känd genom att en upplaga av körkortsboken illustrerades av ett fordon som lämnade Bollebygd. Då undrar man ju hur de har tänkt på Trafiksäkerhetsverket eller vilka det nu är som är ansvariga för omslagsbilden på körkortsboken, när de på detta sätt indirekt så att säga har tutat i, observera humorn i detta, en hel generation bilförare att Bollebygd är en ort man snarast möjligt gör bäst i att lämna. Då tycker jag det är befogat att undra om orten ens finns på riktigt, för om jag hade bott i Bollebygd hade jag anordnat en kraftfull manifestation mot de ansvariga för detta tilltag, men det har man ju aldrig hört talas om. 
Knappt hade jag yppat mina tvivel om huruvida Bollebygd fanns på riktigt eller bara var ett falsarium, så träffade jag först en person som bodde där, och senare samma dag stod jag och läste det finstilta på en färgburk och då kom den från Kents Miljömåleri i Bollebygd, och på kvällen blev jag invinkad i en poliskontroll. Ja, det sista hade kanske inte så mycket med Bollebygd att göra, men det var ju åtminstone körkortsrelaterat. Allt har ett samband. 

Och nu är det samma sak med Alex Schulman. De senaste dagarna har han dykt upp både i tid och  otid och jag undrar om han alltid har funnits, precis som Bollebygd, eller om det bara är så att jag ser honom för att jag har börjat ifrågasätta hans existens, precis som Bollebygd. 
Nu har jag precis läst en slags artikel om honom i dn.se, så nu vet jag i stort sett vem han är, och eftersom det har med Stureplan och sånt att göra så var det kanske inte så konstigt att han var en vit fläck i mitt medvetande, precis som Bollebygd.

Men det är så konstigt. För fastän jag läst en hel artikel så känns det fortfarande inte som att jag förstår vem Alex Schulman är. Det är liksom ingen substans i honom och jag förstår inte vad han gör på dagarna. 
Han skulle nog precis lika gärna kunna ha bott i Bollebygd.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar