onsdag 17 oktober 2007

Det är bara genom dimmor som jag ser

Idag såg jag reklam för ett preparat som sades hjälpa mot halsbränna. Det hette Losec Mups. 
Losec Mups. Det låter ju som en medicin för förståndssvaga. Vem kan säga Kan jag få en Losec Mup? utan att förlora värdigheten? Man får ju sura uppstötningar bara man tänker på det och det kan väl aldrig vara tanken, fast de som har aktier i läkemedelsföretagen applåderar väl förmodligen åt denna ökade efterfrågan, så det är säkert en baktanke med det. Men jag tycker mediciner ska ha rejäla namn som Valium och så, annars tror jag inte att de hjälper.

P-piller kan heta rätt så menlösa saker som Desolett, Yasmin och Trionetta, och det är kanske inte fullt lika illa som Losec Mups, men illa nog ändå. Det låter liksom inte ens förtroendeingivande utan bara extremt intelligensbefriat. 
Jag undrar lite hur man går tillväga när man döper ett läkemedel. Kanske är det någonting som de nyanställda på läkemedelsföretagen får göra som en slags suspekt invigningsrit? Först får de smörja in sig i gåsflott och dansa ballongdansen och därefter äta sjutton Mariekex, vissla alla verserna på John Brown's Body och slutligen snabbt som bara den komma på ett namn på en medicin. Så tror jag nästan det går till på personalfesterna på Astra Zeneca.  

Mitt preventivmedel heter Jadelle. Det ska förmodligen låta som att vi är bästa väninnor och går och dricker kaffe latte och utbyter förtroenden och shoppar tillsammans, men jag tycker mer hon låter som någon som försörjer sig på att spela in film med grovt pornografiskt innehåll. Rätt slampigt faktiskt, och jag är faktiskt inte så säker på att jag vill vara kompis med henne egentligen, det är lite som att ha Traci Lords som en kontakt i Outlook. Man vet aldrig riktigt vad det kan få för konsekvenser om någon får veta att man så att säga umgås i fel kretsar. 

Det är kanske i det läget som man måste börja äta Losec Mups? .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar