fredag 19 oktober 2007

Sex på jobbet...nästan.

Jag sitter på jobbet och försöker vara lite seriös. Jag läser AFS 1992:16, Arbetarskyddsstyrelsens kungörelse med föreskrifter om kvarts. Det är ganska tungt efter besöket hos "greken" som den mest lokala lunchrestaurangen kallas, en måltid som dessutom med rätt stor sannolikhet innehöll en massa matljug. Jag är helt enkelt väldigt mätt.

Dessutom är det hemskt svårt att hålla en seriös profil när man läser stycken som Till borrmaskiner finns ett flertal avsugningsaggregat (...) Genom användning av avsugningsaggregatet kan vid bergborrning dammspridningen reduceras till 1 à 2 % av den dammspridning som uppstår utan avsugningsaggregat. Avsugning kan också ske vid borrkronan genom kanal i borrstålet.
Det här känns inte längre som det handlar om arbetsmiljö utan snarare ett fall för jämställdhetskommittén. Jag vet inte om det är min fantasi som är osedvanligt lättflyktig, men jag tycker inte den som skrivit AFS 1992:16 uttrycker sig riktigt lämpligt.

Nu funderar jag allvarligt på att göra ett diskret uttag i min gigantiska bank av ackumulerad komptid i eftermiddag, för så här kan man ju inte ha det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar