torsdag 4 oktober 2007

När Alex Schulman försvann i Dödskallegrottan

Jag ska erkänna att jag sällan är först med det senaste, och vissa saker har jag riktigt dålig koll på. Till stor del beror det på att jag inte tittar på tv-program som Idol, Let's Dance, Top Model eller melodifestivalen, och jag lyssnar endast på reklamradio om jag är hotad till livet. Därför har jag rätt svårt att hänga med med i vem som är vem, fast för det mesta går det alldeles utmärkt att leva utan kunskap om vem till exempel Linda Bengtzing är. Nu råkar jag veta vem Linda Bengtzing är så det var ett synnerligen dåligt exempel, men jag var ju tvungen att ta någon som jag kände till, annars hade det ju låtit ännu konstigare. 

Men nu när jag har börjat blogga så känns det som att alla i hela Sverige utom jag vet vem Alex Schulman är. Vad har han gjort förutom att ha en blogg som hundratusentals människor verkar besöka dagligen och stundligen? Det känns som att han skulle kunna vara ungefär vem som helst och att alla kändis-wannabe-prefix skulle kunna passa. Idol-Alex. Let's Dance-Alex. Radio Rix-Alex, Robinson-Alex, Bonde söker fru-Alex, men jag tror faktiskt jag är helt ute och cyklar här, jag har nog avverkat minst halva Vättern Runt utan att komma närmare svaret.

Jag har helt enkelt inte en aning. Jag får erkänna att Alex Schulman är en vit fläck i min hjärna och vad han än har gjort i sitt liv kan det omöjligt ha påverkat min tillvaro i någon större omfattning. 
Finns han överhuvudtaget? Han kanske bara är en litterär gestalt utan något större egenvärde, ungefär som Guran. Trots att han är Fantomens trogne följeslagare och bandarernas hövding och allt så för han liksom inte historien framåt i någon särskild omfattning. Allvarligt talat så tror jag Fantomen är lite trött på Guran och tycker att han, Guran alltså, nog kan ta och dra sig tillbaka och göra någonting annat än att kila omkring i bastkjol och se beskäftig ut i Den Vandrande Våldnadens mäktiga skugga, och utan att känna till någonting om Alex Schulman så tycker jag att han kan göra Guran sällskap i någon strikt avskild del av Dödskallegrottan så jag slipper fundera på vem han egentligen är, Alex Schulman alltså, inte Guran för honom känner jag ju till, liksom jag känner till Linda Bengtzing. Men Alex är väl inte van vid äventyr i djungeln, så han klantar förmodligen till det och går vilse och Mr Walker får ordna skallgång och hans lediga söndagseftermiddag brinner inne och han knyter förbittrat näven mot fullmånen och svär att bekämpa världens ondska ett tag till.

Alex Schulman bör därför ta sig i akt. Om han finns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar