torsdag 10 januari 2013

Vi kom in till Birmingham en kväll när solen ramla' ner, den fräste till i vattnet och sen sjönk den som en sten

Idag är det torsdag, vilket är lika med städdag här i Casa de Kalle Anka. Städade förutom det vanliga även kylskåpet, eftersom det har luktat lite lurkigt därinne ett tag. Inte jättemycket, men lite svagt sådär. Kunde dock inte hitta någon direkt orsak, inga mögelkolonier eller slemmiga skräcksaker som kom vandrade hand i hand och av egen kraft, sjungandes gamla tyska visor i moll. Får väl hoppas att det räckte med att ta ut alltihop, diska alla hyllor och ställa tillbaks nästan allt igen. Snyggt blev det i alla fall.

I morse snöade det igen! Blev på så sjukt dåligt humör att det nästan inte går att beskriva, även om det kanske är helt realistiskt att det snöar och är kallt när vi inte ens har kommit till mitten av januari än. Men jag vill ha gröna fält och sådär en åtta plusgrader ute i januari, vad sägs om det?

Precis när jag skrev det ovanstående så blev det strömavbrott och allt blev kolsvart utom min Aladdinaskstora laptop som fortsatte att sprida ett hemtrevligt litet sken. Precis när jag masat mig upp ur soffans oemotståndliga djup och tänt värmeljusen på bordet så kom strömmen tillbaks igen, så det var ju väldigt lindrigt. Funderar på om det var ett slags bud från Gud Fader själv. Kanske satt Han där i sin himmel och härsknade till över att jag klagar på vädret som han har bemödat sig lite extra med just idag eftersom majoriteten av folket här i södra Sverige går omkring och gnäller över att det är så grått och trist. Fast resten av byn var ju också strömlös, så det var nog snarare något jordiskt fel.

Och slutligen, är jag den enda människa på hela jorden som aldrig har hört låten Gagnam Style? Jag har hört folk prata OM den, jag vet att det är typ det mest sedda Youtubeklippet i mannaminne, och idag på P4 så pratade dom om att det nu har gjorts en svensk skojvariant som hette Gagnef Style. Och så spelade man en trudelutt som uppenbarligen var originalet, och så sa Lotta Bromé ungefär så här: Ja, den här låten är det väl INGEN som har missat, den har väl alla hört...och jag som aldrig har hört varken Gagnam eller Gagnef Style kände mig lite utanför och missförstådd. Vafan, jag som har gått från att inte lyssna på radio alls till att lyssna på P4 både när jag kör till och från jobbet VARJE DAG, bara för att jag ska kunna "hänga med" lite i vad som händer. Men det hade man uppenbarligen inget för, så jag vred ner volymen på noll och sjöng låten Birmingham med Hoola Bandoola Band för att muntra upp mig själv. Den bara kom till mig där jag satt och puttrade fram på väg 9/19. Kanske inte det mest sedda klippet på Youtube dock, men sånt är ju inget jag hakar upp mig på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar