lördag 12 januari 2013

The Walking dead efter några avsnitt

Vaknade i morse till ljudet av snöplogen ute på stora vägen. Det är förstås ett gott tecken, att civilisationen består och att världen inte har gått under i en zombieapokalyps. Men det betyder också att det har snöat. Jag är SJUKT trött på snö. Men det hjälpte ju knappast att ligga kvar i sängen och önska sig vår, vi fick ändå gå upp och ut och skotta. Fast det var pudersnö, så det var väl ändå ganska lindrigt. Och i jämförelse med en zombieapokalyps är det ju ingenting.

Vi har som sagt fastnat lite i The Walking Dead. Den är spännande, fast jag tycker nog så här efter en fem-sex avsnitt att det är dags att stanna upp och göra en kritisk granskning. Till exempel:
  1. Varför finns det inga djur, förutom fåglar, fiskar, en häst (som zombierna åt upp) och ett rådjur (som en annan zombie åt upp)? Rent logiskt borde det finnas drösvis med herrelösa hundar och katter som strövar omkring överallt. Min man menade på att de också skulle ha blivit uppätna av zombier, men det känns ju helt orimligt. Möjligen skulle Usain Bolt klara av att springa ifatt våra taxar när de sticker iväg efter en hare om han är snabb i starten, men genomsnittsmänniskan klarar det verkligen inte, och de flesta hundar har längre ben än taxar och springer betydligt fortare. Och alla som har försökt fånga en katt som inte vill låta sig infångas vet att det inte går. Att hundar och katter inte skulle kunna springa ifrån långsamma zombies är alltså helt uteslutet. Och varför fanns det en HÄST i en hage i första avsnittet? Varför hade inte zombierna ätit upp den, om de nu har ätit upp allt annat?
  2. Alla döda människor som ligger i högar överallt, t ex utanför sjukhusen och utanför smittskyddsinstitutet och såna ställen? Vad har de dött av och varför har de inte blivit zombies? Och varför äter inte zombierna upp dom? Min man (zombie-"experten") sa att det var för att zombies bara äter färskt kött, men om det nu är så djävla ont om mat så får de väl för bövelen se till att inte vara så himla kräsna. Och är det ingen av de levande som har något luktsinne kvar? Det är skitvarmt, solen gassar, svetten flödar och liken ligger i högar. Ändå går folk omkring och uppför sig helt normalt när det i verkligheten borde stinka AS. 
  3. Och sedan undrar jag också, om det var så framgångsrikt att smörja in sig med zombie-inälvor att man kunde gå omkring helt omärkligt bland zombies, VARFÖR GÖR DE INTE SÅ FLER GÅNGER istället för att riskera livet både avigt och rätt. Okej att det var en rätt äcklig metod och att den inte fungerade när det regnade, men hallå, det är väl bättre än att bli uppäten av en zombie och det regnar ju inte jämt. Lite PLANERING här, tack.
  4. Sedan undrar jag varför det var så SABLA viktigt att åka tillbaks till Atlanta och hämta den där väskan med vapen som Rick inte hann få med sig när han blev attackerad av zombies och blev räddad av Glenn. Väskan låg för övrigt kvar på exakt samma ställe, men EXAKT när de skulle hämta den ett antal dagar senare så kom det ett gäng andra överlevare (se punkt 4) och skulle hämta den EXAKT samtidigt. Det vore ju kanske mer naturligt att Rick och Glenn kom tillbaks och bara: Sablar, väskan är borta. Men då undrar jag: Atlanta, det är väl ändå en ganska stor stad? (Det var det i alla fall i Borta med vinden). Borde det inte finnas ETT ANTAL vapenaffärer och polisstationer dit man skulle kunna åka och liksom förse sig, bunkra upp ett rejält lager, istället för att hålla på med den här djävla väskan som att det var DET SISTA HALMSTRÅET TILL ÖVERLEVNAD? Va? Va? Va? 
  5. Ja, och så det här tuffa gänget med extra svintuffa Guillermo i spetsen, de som skulle ha väskan med vapnen, och när de inte fick den så tog de Glenn som gisslan och utlovade att blodet skulle flyta om de inte fick väskan (DEN ENDA) med vapen. Var det inte lite...långsökt? För sedan visade det sig ju att det var extremt goda och altruistiska människor som skötte ett helt djävla ålderdomshem, där självaste "G" (Guillermo) var föreståndare. Vad skulle den här kidnappningsgrejen vara bra för? 
  6. Och så det här med maten. Alltså ALLVARLIGT. Varför lägger de ner en massa krut på att fiska och jaga när varenda matvaruaffär i landet ju borde kunna förse den här handfullen med överlevare med konserver och torrvaror och drycker och vin och sprit i överflöd i åratal framöver.

Ja, det är lite sånt här jag går och funderar över när jag skottar snö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar