tisdag 15 januari 2013

Set the world on fire

Jaha, när jag vaknade i morse hade det kommit ett par decimeter snö. MEN TACK SOM FAN. Borstade fram bilen och det var som att rykta en ardenner. Minus hästmyset då. Mm, ibland saknar jag hästmyset i stallet och får motstå impulsen att ringa dit och skrika att JAG VILL BÖRJA RIDA IGEN. Då får jag tänka på intrigerna och personalproblemen och gödselavtalen och det övriga styrelsetråket, och att alla hästar ändå är stora halvblod där jag känner att jag kan inverka ungefär lika mycket som när jag sitter på sargen till ridhusläktaren, och sedan är jag nästan botad.

Körde till jobbet i sakta mak. I byn höll de som bäst på att ploga både trottoarer och parkeringen framför Konsum, men på stora vägen var det lite sisådär med snöröjningen. Mötte två (2) snöplogar, men det hjälpte ju inte mig som körde åt andra hållet. Men jag kom ju fram i alla fall.

Jobbade, körde hem, skottade snö, åt soppa och gick (GÅNGAVSTÅND is the shit) till tantgympan. Idag leddes det av en omänsklig gummivarelse som studsade runt i übertempo nonstop i en timme. Själva tantgympan går ganska bra (om man inte är så noga med koordinationen), men att inte få en enda paus känns tungt. Det är klart att man kan TA en paus, det är ju inte morgonexercisen i något nazistiskt arbetsläger, men man vill ju inte framstå som en vekling.


Lunkade hemåt igen efter passet, och sitter nu och slöglor på Farmen. Hatar 1. Paul och 2. Dolores så mycket att jag känner att blodtrycket stegras bara någon av dom är i bild. Jag trodde jag skulle haka upp mig mer på den blåsta stockholmsbruden, men hon framstår ju nästan som lite gulligt virrigt okunnig i jämförelse med de här två avskrapen av den mänskliga skapelsen. Det är väl så kallad bra tv då. Idag diskuterade vi i fikarummet om det till och med kunde vara att betrakta som någon form av träning, "för pulsen stiger ju".

Vill även avrunda med att gnälla över hemskt jobbig halsbränna som har pågått precis hela dagen idag och även lite igår. Jag har halsbränna kanske 4 gånger per år, så det är väl egentligen inget att gnälla över för det finns ju dom som har det värre. Men det är tradigt att ha den där brännande sura känslan, och alla såna där tuggtabletter man äter smakar fan och hjälper väldigt lite. Turligt nog brukar det gå över av sig själv efter ett par dagar, så det är väl bara att härda ut. Möjligen är det kanske inte till någon direkt hjälp att ha smällt i sig isterband med dillstuvad potatis flera dagar i rad, vilket jag har gjort. Skulle kanske satsat mer på någon form av "skonkost". Men jaja, nu är isterbanden slut så det löser sig väl förhoppningsvis. Over and out.



4 kommentarer:

  1. Jag har sett ett och halvt avsnitt av Farmen så jag ska egentligen inte uttala mig - men jag avskyr också Paul. Tål inte den människotypen bara. Om alla män hade varit som paul hade jag varit lebba. Dessutom är 99,8% säker på att han varit med i en annan dokusåpa. TROR att det var som friarkandidat åt en mammma i Ensam mamma söker.
    Bara en sån sak...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Uuuuurk...då hade jag hellre varit "ensam mamma" i hundratals år.

      Radera
  2. Samarin is the shit mot halsbränna!

    /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet att många hyllar Samarin, men jag mår svinilla av det, även om jag bara tar en pytteliten klunk. Så det går bort.

      Radera