fredag 25 januari 2013

Det börjar med en knappnål. ELLER NÅT:

Så blev det åtminstone den 25, en milstolpe i vad som känns som världens längsta januari. Och då var det inte ens tomt på kontot, så min längtan efter att januari ska dra åt helvete är åtminstone inte pekunjära, vilket ju får ses som någon form av tröst i den här menlösa vinterdepressionen. Vet faktiskt inte vad jag ska kalla det här tillståndet annars.

Hur som helst. Räntan är låg nu. Inte bara låneräntan, vilket man välkomnar, utan även sparräntan. Men några kronor blir det ju ändå. som pytsas in på de olika kontona vid årets slut, och det är väl bara att tacka och ta emot. Men det enda som otacksamma jag kan tänka på är hur mycket det stör mitt ordningssinne. Är nämligen lite besatt av att det måste vara jämna siffror på kontona. Ja, inte lönekontot förstås, fatta vad jobbigt att alltid vara tvungen att handla för till exempel exakt 400 kronor, och hysteriskt jonglera med skattetabeller och övertid och obetald ledighet varje månad så att nettolönen blir snyggt avrundad. Så lönekontot får se ut hur som helst (så länge det inte är minus förstås), men på sparkontona ska det vara heltal som slutar på nollor, annars blir jag lite irriterad. Och helst ska det vara jämna tusental också. Om jag inte kan sätta in 1000 kronor på sparkontot så låter jag hellre pengarna stå kvar på lönekontot till typ ingen ränta alls än att sätta in till exempel 700 kronor på sparkontot. Detta funkar ju bra i vårt eget system där jag är finansminister och sitter och flyttar omkring pengar mellan konton efter eget tycke och smak. Men så kommer det en sån där ränteinsättning mot slutet av året och fuckar upp hela systemet så att man går in i det nya med helt ojämna siffror på sparkontona. Det är inte så att jag ligger helt och hållet sömnlös över detta, men idag har jag suttit och gjort helt anala uträkningar och fört över summor i stil med 1374,08 och 4883,01 kronor enbart för att det ska se snyggt ut på  kontona. Har nu frid i själen, åtminstone i det avseendet. 

Ibland känns det lite som att den här typen av fixa idéer är sådana som skulle kunna återfinnas hos psykotiska seriemördare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar