söndag 17 februari 2008

"When you snat the dajm, you just snat it and run"

Idag har jag GÅTT hela vägen till Åhus. Det är mer än  två mil dit. Kallt var det också, och blåsigt. Och Åhus är en jävla pissort att hitta i. Det finns liksom ingen struktur att tala om och inga kartor eller informationsskyltar heller. Man får gå in på någon mack och fråga efter busshållplatsen och får i bästa fall en diffus handviftning av en finnig 18-åring som inte ser ut att kunna hitta rätt i sin egen jackficka ens en gång. 
Det är dessutom något fel på Åhus. Alla vägar leder till och slutar vid Vin & Sprit. Inte konstigt att Christian är som han är, när han bor i en sådan miljö.

Om man går in på Vin & Sprits hemsida så möts man av texten Vinsprit.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till dig som är över 20 år. Vänligen fyll i ditt födelsenummer nedan. Som om sidan innehöll en mängd information som borde undanhållas minderåriga, till exempel var man lämpligast får tag i polsk smuggelvodka som en ingrediens till den perfekta fjortisfyllan. Och som om den minderåriga som mot all förmodan skulle vilja ta del av rubriker som "Ekologiskt sortiment" och råd om vilket vin som matchar olika maträtter inte skulle ha vett nog att fejka ett födelsenummer.

När jag blev trött på Åhus, och det tog inte så lång tid, satte jag mig på bussen och var hemma igen på en kvart. Det kändes rätt fjuttigt när jag travat landsväg i fyra timmar. Jag kände mig nästan som Karl Oskar i Utvandrarna, Vad tjänar det till att sträva?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar