lördag 16 februari 2008

Först tar vi Malmö och sen tar vi Berlin

Idag har Jenny och jag drabbat Malmö. Eller om det är Malmö som har drabbat oss. Syftet med denna resa var bland annat att införskaffa varsin superbra sport-bh. De sport-bh:ar vi har är bara sådär. Mina består i alla  fall inte några halvmaratondistanser med någon större bravur, och det känns viktigt att vara korrekt rustad för kommande kraftmätningar.

Vi hade blivit tipsade om Shock Absorber. Den skulle vara så jävla bra och "reduces bounce by up to 74 %" (av vadå, kan man fråga sig, men men). Shock Absorber tillverkas i olika "support levels" beroende på kupstorlek och vilken typ av sport man ägnar sig åt. Det hela är mycket vetenskapligt och man får avläsa sin "support level" i en matris. Sin bh-storkek känner man ju till, och vi rekommenderades "support level 4" i en skala från 1-4. Rent teoretiskt var det utmärkt. Men som alltid när teori och verklighet möts blir det en kraftig kollision.

Har man fött barn och ammat och haft sig så ska man antagligen inte ägna sig åt, enligt Shock Absorber-matrisen, "extreme activities" som löpning. Det finns förmodligen Shock Absorbers i storleksordning 75D i kombination med "support level 4". Någonstans. Kanske i någon provkollektion som tillverkats exklusivt för Dynamo Moskva. Men inte i någon av de butiker vi besökte. Det fanns bara klena "support levels" och minimala kupstorlekar för spinkiga tonårstjejar, och det känns inte som att de är i något större behov av "Shock Absorbers" i alla fall. 

Vi dristade oss att prova en 75B och höll på att få klaustrofobi. Det var en sådan där modell man drar över huvudet. Den gick precis att dra ner över axlarna, sedan var det stopp. Man fick liksom lyfta upp brösten och pressa in dem med våld underifrån för att alls kunna fortsätta. Det hela var mycket förnedrande.

Inte fanns det någon att fråga om råd heller. I sportaffärer arbetar bara karlar som inte förstår problemet, eller tjejer i 20-årsåldern som inte heller förstår problemet. Men vi ger oss inte. Vi ska beta av stad efter stad och tvinga dem att ta hem stadiga sport-bh-modeller. Eller så får vi förnedra oss ytterligare och besöka en bh-affär. En tant-affär.

Karlar förstår inte hur bra de har det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar