fredag 15 februari 2008

"Hans mamma var en sten, det kan du slå dig i backen på"

Idag slirade jag in på Ica Maxi efter jobbet för att frottera mig med andra trötta fredagshandlare. Jag stod en lång stund i kyldisken och letade efter yoghurt samtidigt som jag blev knuffad hit och dit av stressade nutidsmänniskor som framförde sina kundvagnar som om de vore stridsvagnar.

Jag köper alltid Yoggi Smultron/Jordgubb, men den verkade ha utgått ur sortimentet. När den är slut brukar jag ta Yoggi Jordgubb/Vanilj, men den syntes inte heller till. Det har aldrig hänt att både Smultron/Jordgubb och Jordgubb/Vanilj har varit slut samtidigt och jag irrade trött med blicken över de till synes oändligt långa hyllorna i Ica Maxis kyldiskar.

Så fick jag syn på dem. Där stod de, sida vid sida. Någon svagpresterande jävel på Yoggis marknadsföringsavdelning hade kommit på att Yoggi Smultron/Jordgubb och Yoggi Jordgubb/Vanilj skulle lanseras i en ny fräsch förpackning. Den var ljusblå. Hur många förknippar färgen ljusblått med smultron och jordgubbar, räck upp en hand. Ljusblått har man väl för fan till blåbärsyougurt. Och liknande produkter.

Skärpning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar