söndag 3 februari 2008

Kein Alkohol (ist auch keine Lösung)

Jag tänkte att jag skulle passa på att fixa lite med min a-kassa. Fylla i de sista arbetslösa dagarna, markera att en anställning påbörjats och skicka iväg kortet, så att man kan lägga denna trista period till handlingarna och bara invänta att trögröven som handlägger mitt ärende ska bli klar någon gång. Han heter förresten Lennart har jag fått reda på, visst låter det som ett typiskt saktfärdigt tjänstemannanamn? Lennart, kan du sluta upp med att lägga Harpan hela dagarna och se till att slanta in min ersättning på kontot någon gång under detta decennium?

Lika bra att Lennart tar alla dagar i ett svep, tänkte jag, så jag klickade i mina arbetslösa dagar. Jag fyllde i mina arbetade timmar. Jag informerade om att en anställning påbörjats under perioden. Jag försökte skicka kortet till Lennart, eller till a-kassan i alla fall.

Och det gick förstås inte. För den här perioden är inte avslutad än. Den avslutas inte förrän efter 24.00 i natt och därför kan jag inte skicka kortet förrän imorgon.

Man kan bli trött för mindre. Jag hade väl kunnat förstå det om jag hade markerat att jag var arbetslös nu i helgen. Även om man inte får någon ersättning på helger så skulle jag ju rent teoretiskt kunna bli anvisad ett arbete på de fem timmar som återstår av veckan (TROLIGT!). Men nu gjorde jag ju inte det. Jag angav att jag var förhindrad, jag yrkar inte på någon ersättning och då ska väl a-kassan fullständigt skita i när jag skickar mitt kort? Tycker man ju. Men det tycker inte a-kassan. 1969 landade en rymdraket på månen, 2008 kan man inte avvika från standardexempel 1A i a-kassans skitsystem.

Jag ska tillverka en liten Lennart-voodoodocka och lägga den i mikron. Det såg jag på ett Arkiv X-avsnitt för längesen och det var ytterst verksamt. Lennart, om jag vore du skulle jag lägga på ett kol.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar