fredag 29 februari 2008

Lost vecka 9

Sådär, då har jag samlat ihop mig en smula och känner mig redo att leverera veckans Lostbetraktelser:

  • Jag vill börja med att ta upp en grej som jag glömde förra veckan och som har stört mig sedan dess. Han Miles, skulle ju vara någon som kunde kommunicera med andevärlden. Och när han var hos den där äldre kvinnan, var inte bokhyllan extremt lättflyttad? Han bara puttade lite på den fastän den var full med böcker, och vips bara gled den åt sidan och blottade en säck med knark och pengar. Det var nästan så att man kunde tro att han fick hjälp av en poltergeist. Eller en inspelningsassistent.
  • Jag förundras fortfarande över att Naomi ser så fräsch ut fastän hon är död. Det har visserligen inte gått veckor på ön bara för att det gjort det i tv-soffan, men ändå. Någon liten fluga kunde väl ändå surra kring liket för att ge det hela lite mer trovärdighet. Och det var ju hemskt vad Sayid håller på och pysslar med henne hela tiden. Hon kanske inte ens är död? Hon vaknar kanske upp ur någon märklig medvetslöshet, som de som höll på att bli levande begravda för ett par säsonger sedan?
  • I övrigt var hela storyn med framtids-Sayid mycket skum. Varför har han blivit lejd till yrkesmördare av BEN av alla jordens människor? Varför sköt han snubben på golfbanan bara sådär? Och vad gjorde han på Saychellerna? Och vad gjorde han sedan, eller tidigare, det är inte lätt att hänga med i alla kronologiska krumbukter, i Berlin av alla jordens städer? Och varför heter alla kvinnliga tyska rollfigurer som medverkar i amerikanska produktioner Elsa och är blonda?
  • Och är det inte märkligt när de ska flyga iväg med helikoptern? De ska flyga över öppet hav och vet att det är något skitskumt magnetfält som gör att plan kraschar och båtar försvinner från radar, osv. Ändå sitter Sayid i världens största dörröppning med fritt blås över hela jättehavet. Han har ju ändå varit med om en flygolycka nyligen. Sätt på dig säkerhetsbältet! vill jag mest av allt ryta.
  • Och varför går Dan omkring i skjorta och slips och ser ut som att han jobbar på ett kontor med luftkonditionering, när alla andra transpirerar kraftigt i djungelhettan och har svettfläckar stora som dasslock?
  • Och den här moderna byn, som the others bodde i...Var är de nu, förresten? De var ju en hel drös, och nu är det bara Ben och Juliet och Alex och Karl kvar. Men allas tvätt hänger fortfarande och fladdrar för vinden, bara så ni vet.

To be continued...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar