torsdag 21 februari 2008

Lost vecka 8

Då var det återigen dags att summera ett avsnitt av Lost. Och jag vill bara påpeka att jag inte är så ball att jag laddar ner från USA-tv och ser i förväg och vet allt, jag följer TV4-sändningarna och därmed basta. 

  • Jaha, det här TEAMET nu då, vad var det för pajaser? Först den astuffa Naomi, en förvirrad kille som sitter och gråter framför tv:n, ett halvfyllo till pilot, en exorcist-wannabe och någon slags arkeolog. Och så slutligen Den Mystiske Färgade Mannen som sjasar iväg dem till ön i helikopter. Det var väl samma kille som var och hälsade på Hurley på dårhuset och låtsades vara från Oceanic?
  • Och är det inte lite konstigt att man, när man åker på en sån här FAROFYLLD expedition till en tropisk och konstig ö, är klädd i vit skjorta, slips och väst? Som om man bara skulle ut och fingå till kontoret.
  • Dan verkar för övrigt allmänt förvirrad. Att inte Jack och Kate, som ska föreställa vara så skärpta och misstänksamma, reagerar på att han ljuger som en häst travar och i största allmänhet beter sig som en yr höna övergår mitt förstånd.
  • Det övergår också mitt förstånd hur denna förvirrade människa, Dan alltså, knuffas eller kastar sig ur en skenbart störtande helikopter i fullt tumult och stor dramatik, men ändå har sinnesnärvaro nog att ha pistolen i handen så fort han står på marken? Han verkar ju inte direkt vara killen som är lämpad för strid.
  • Sedan undrar jag hur Miles kunde veta att Naomi var död. Det var ju knappt att gänget på ön visste det. Och var inte Naomi ONATURLIGT vacker som död? Fläckfri och liksom skimrande hy, inte en blod- eller svettfläck någonstans, snygg i håret och till och med kläderna är hela och rena trots att hon fått hela bröstkorgen perforerad av knivar och grenar och gud vet allt. Nu är det ju lite luddugt med tidsperspektivet, men med tanke på att hon legat i djungeln i tropisk hetta så borde väl någon liten fluga surra omkring liket?
  • Och inte blir jag klok på den här öns geografi. Ena sekunden verkar den vara i storleksordning Grönland, men plötsligt är den så liten att folk nästan trampar på varandra trots att har gått i timmar åt helt olika håll. Eller hur förklarar man annars att Sayid och Juliet dök upp EXAKT i rätt ögonblick så att Jack lite snyggt och inte så lite nonchalant kunde säga till Miles och kompani att de skulle lägga ner vapnen eftersom "deras vänner" stod och siktade på dem just då, och så gjorde de det. När alla, inklusive jag, trodde det var en bluff.
  • Och hur kommer det sig att ALLA är så förbaskat bra på att skjuta? Att Sayid är det kan man ju förstå. Han har ju ändå varit yrkessoldat. Men alla andra? Jack och Juliet är ju läkare, för Guds skull.
  • Och finns det egentligen något som Sayid INTE kan? Han kan skjuta och slåss och har fysik som en elitidrottare, han kan precis allt om elektronik och sprängämnen, han besitter till och med obestridliga kunskaper om helikoptermekanik. Han är strategisk och beräknande som få. Han kan triangulera och göra avancerade iterationsberäkningar utan miniräknare. Han är dessutom lite romantisk och en fantastisk älskare. Han har till och med arbetat som kock. Sayid ser ut att vara sådär 25 år. När har han hunnit lära sig allt detta?
  • Och hur mycket stryk ska Ben egentligen tåla? Nu har Sawyer snart slagit ihjäl honom och de har släpat honom efter sig i ett rep runt halva ön. Och han har rätt så nyligen opererat bort en stor tumör i ryggen och varit konvalecent i rullstol. Men han knatar på med en illvillig min i sitt blodiga ansikte och är lika obehaglig som vanligt. 
  • Sedan undrar jag om det bara är jag som stör mig på när Charlotte har fastnat i sin fallskärm och sedan tar sig loss och faller ner i sjön, så är vattnet helt kristallklart så länge hon befinner sig under ytan. Men när hon dyker upp igen så är det helt grumligt överallt. Det var ju inte precis så att hon vadade omkring på botten i timmar och virvlade upp en massa sediment.
  • Och vad har Dharma-initiativet haft i Tunisien att göra? Och varför i herrans namn ska de släpa med sig isbjörnar överallt? Och om de nu vill vara så jädrans hemliga borde de väl låta bli att sätta sina symboler precis överallt?
  • Och vad är det för en man, i maskopi med Ben, som finns ombord på det mystiska teamets båt? Och vad är det för båt, de kom ju i helikopter? Och hur kan Ben ha miljarder kontakter med omvärlden och styra och ställa och konspirera hur som helst när han bott på en så gott som öde ö i princip hela sitt liv?

To be continued...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar