måndag 4 december 2023

Let's dance for a while

Ibland känner man (jag) ju sig mer än lovligt TRÖG. Som såhär: Som traditionen bjuder så hade jag ju, dock med viss möda, införskaffat julkalendrar och tanken var att jag skulle åka till min dotter och överlämna dessa efter ridningen i torsdags. Men så blev det ju snökaos så vi sköt på det till fredagen. Eftersom en av chokladkalendrarna hade hamnat hos romen som sitter utanför Willys så slank jag snabbt inom Ö&B för att köpa en ny efter jobbet i fredags. Då var det halva priset på alla julkalendrar och (här kommer den tröga delen:) då tänkte jag att jamen vad konstigt för det är ju inte första advent förrän på söndag? Hade tydligen förträngt det faktum att man börjar lucköppningen den 1 december utan tänkte uppenbarligen att man började första advent? Aja, nu fick alla STORA, men pga halva priset inte särskilt dyra, chokladkalendrar istället. Det fanns massor med chokladkalendrar kvar, undrar vad som händer med dom nu? 

Jaha, sen var det stallet och sen hem och titta på handboll och lite hoppning från SIHS (Sweden International Horse Show) och sen var det läggdags. 

På lördagen trotsade jag snön och gav mig ut på en promenad med hundarna. Gick en runda som är 12 km som jag kallar för "golfbanerundan" eftersom den delvis går runt en golfbana. Där var det ju folktomt nu, men till min glädje så var den lilla vägen (som i princip bara är två hjulspår) runt golfbanan fan ta mig plogad, gissningsvis av någon understimulerad golfbanevaktmästare som hade mycket överskottsenergi och inte så mycket annat att göra. Det var ju behagligt och på vissa ställen gick det också att gå i hjulspår från, kanske, gissar jag nu, skogvaktarens bil. Vet inte så noga om det finns skogvaktare längre, men skogen där ägs av ett slott så det känns väl inte helt uteslutet att de skulle kunna hålla sig med något så pampigt och anrikt som en skogvaktare? Hur som helst, någon hade kört med bil på timmervägarna och där gick det bra att gå i hjulspåren, men resten av vägen fick man pulsa fram i lössnön. Dock fungerar det utmärkt att gå i barfotaskor (fast med strumpor) i denna snön, höll mig hyfsat torr om fötterna åtminstone större delen av rundan och frös inte alls fastän det var fem-sex minusgrader och en decimeter snö. 

Sen var det hem, tända i kaminen och titta på sändningarna från SIHS. I år är det ju TV4 som har tagit över sändningarna och det har klagats enormt mycket i diverse hästrelaterade Facebookgrupper och JA, jag tycker också det är störigt med reklam men jag tycker också det är kul att man har fått se så mycket. När SVT haft rättigheterna så har man ju i princip bara fått se sammandrag av allt, men här fick man till exempel se både välkomsthoppningen och finalen i Prins Carl Philips Cup, och när det sändes på SVT så fick man på sin höjd får se de tre bästa ekipagen i finalen om ens det. Och så fanns det någonting som hette "fjordkampen" (jag har aldrig varit på SIHS "live" men det lät som att det var något återkommande?) där det var två lag som tävlade mot varandra i dressyr, hoppning och körning på fjordingar, vilket ju var ASROLIGT att titta på. Om man trodde man hade sett allt så kunde man nu till exempel få se Rolf-Göran Bengtsson rida dressyr på en fjordhäst (vilket han såklart gjorde superbra, men det var inte riktigt så man är van att se honom). 
Så jag tycker nog på det hela taget att det har blivit till det bättre, men bäst hade det såklart varit om SVT sände hela klabbet UTAN reklam. Men det är väl att hoppas för mycket på vad skattepengar ska användas till. 

Igår när jag vaknade så hade det ta mig fan snöat IGEN. Så det var bara att pulsa sin promenad och sedan fram med snöskyffeln och få undan skiten. IGEN. Så här års känns det inte som att det finns någon mer meningslös syssla än att skotta snö.  
Sedan var det väl mest TV för hela slanten. Först var det SIHS, sen var det världscupen i hoppning från La Coruna som gick nästan samtidigt som handbollen, så där fick jag ligga med SVT Play-appen igång och ett öga på hoppningen och det andra ögat på handbollen, men fokus var nog ändå mest på handbollen måste jag säga. Noterade dock att det var två svenskar med till omhoppning, men sen blev det sådär trist som det kan bli ibland att det knappt var några felfria i omhoppningen och till slut så lönar det sig mer att safe:a och vara nolla (fattar ju att/varför dom gör så, hade absolut gjort likadant själv, men det är ju inte lika kul att titta på) än att satsa järnet. 

Ja, det var väl helgen det. Känns som att jag BARA har legat i soffan och tittat på tv, men har i alla fall snittat 20 000 steg per dag så lite aktiv har jag väl ändå hunnit vara. Nu väntar en vecka med lite småpyssel hit och dit. Tage ska vaccineras imorgon, jag ska till Laserkvinnan på onsdag och bilen ska ha service på fredag. Väderprognosen säger att det ska bli mildare (tack för det, i morse var det tolv minus), men också att det kan komma mer snö, alternativt regn för det ska vara runt nollan. Min förhoppning är att all snö smälter bort och att det sedan antingen blir plusgrader resten av vintern eller att det blir kallt men barmark. JAMEN SKA VI SÄGA SÅ DÅ? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar