tisdag 12 december 2023

Tomt bo

Har läst Tomt bo av Sofia Stenström, detta är handlingen:

Coras mamma älskar sin dotter. Hon älskar henne med en kärlek som är storslagen och ren. Allt annat i livet har kommit och gått – männen, vännerna, karriären. Kvar finns Cora: rolig, smart, söt och sårbar. De har levt tillsammans så länge att de är som en och samma varelse.

Så träffar dottern en kille, Vidar. Han har änglalika lockar och hypnotisk blick, men Coras mamma vet inte vad hon ska tro om honom. Det är något som inte stämmer. Vem är Vidar egentligen? En trettioårig slacker? Eller en inställsam sociopat? Det enda hon är säker på är att han håller på att ta Cora ifrån henne.

Jag tyckte den här boken började rätt okej, ett lite lågmält berättande med bra språk, men sen svalnade mitt intresse lite ju längre boken gick utan att det egentligen hände speciellt mycket, det fanns liksom inget driv. Tyckte mamman var rätt så orimlig, fast det finns säkert såna mammor som lever helt genom sina barn och knappt har någon egen identitet. Men det blev lite tjatigt med den här besattheten där det inte gick en sida utan att det var Cora hit och Cora dit, och det var också lite äckligt hur fysiska de var med varandra. Men mest var det segt, i alla fall i bokens andra halva. Den här boken får två familjeterapeuter av fem möjliga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar