tisdag 12 december 2023

Julfest schmulfest

Blev precis uppläxad av vår platschef för att jag inte hade anmält mig till årets julfest på jobbet. Det skickades ut ett mail med en bifogad fil i onsdags förra veckan, och i den bifogade filen stod det (bland annat) Vi vill gärna att ni anmäler er senast 12/12 och tänk på att anmälan är bindande. Det tolkar jag som att man anmäler att man tänker komma och har man inte fått in någon anmälan senast den 12/12 så betyder det att man inte tänker komma. Men i själva mailet stod det också Vi kommer till en förbeställd meny så glöm ej att anmäla om ni kommer eller ej. Det sista var information som min hjärna helt enkelt hade sållat bort, okej, jag fattar att man kanske vill veta om folk som inte svarat inte har svarat för att de inte tänker komma, eller att de inte har svarat för att de har glömt att svara. Fast då kan man ju bara skicka ut en allmän påminnelse Glöm inte att idag är sista dagen att anmäla till julfesten, lite eget ansvar får man väl ändå ta? Tycker jag dårå.  

Förra årets julfest var ju kanske den trökigaste jag någonsin varit på och redan då funderade jag på att aldrig mer gå på julfest, och det fanns få saker som talade för att årets version skulle bli så mycket festligare. Möjligtvis att maten skulle vara en trerätters middag och inte traditionellt julbord, men det är ju ändå samma mestadels inte-alltid-så-jättefestliga-kollegor, och jag känner ganska starkt att a. jag tillbringar 40 timmar i veckan med mina kollegor och det RÄCKER, b. tycker inte att det är rimligt att skicka ut inbjudan med nån veckas varsel och förvänta sig att alla ska släppa allt de har för händer och ila till bords bara för att platschefen kallar. 

Nu vet jag inte om jag ska svara på mailet för att vara övertydlig, även om jag sa till platschefen att jag inte skulle komma (däraf uppläxningen), men irriterar mig också på uppläxningen, eller uppläxning var kanske ett starkt ord, mer en syrlig kommentar om att jag inte anmält att jag inte skulle komma fastän det hade stått i mailet att man skulle göra det, men den 12:e är faktiskt inte över än. Har väl ändå fram till 23.59 på mig att svara tänker jag. 

 


2 kommentarer:

  1. Jag tycker nog ända att du borde ga dit, gratis mat tackar man inte nej till :). Men jag fattar hur du tänker, även om jag alltid tackade ja till fester, kanske hade jag roligare kollegor.
    /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hade jag också, förr 😁 och även nu, men de sitter i andra delar av världen.

      Radera