måndag 11 december 2023

Och så var det vecka 50!?

I fredags åkte jag ju buss till jobbet pga att bilen skulle på service. Naturligtvis hittade dom "någonting" (spindelled? det låter som hittepå) som behövde åtgärdas, så är det ju fan i mig jämt. Så jag åker buss idag också. I fredags hoppade jag av en hållplats tidigare för det är så bökigt att gå från järnvägsstationen (som är slutstation och också den hållplats som är närmast jobbet) eftersom vägen är avstängda pga ett jättebygge. Det tog längre tid än jag trodde och sen sa en kollega hur man kunde gå från stationen, så idag tänkte jag att jag skulle göra det, men sen tänkte jag att jag skulle ta bussen istället eftersom regnet öste ner och dom hade ändrat busstiderna så att första bussen från nästan-Österlen gick fyra minuter tidigare, vilket innebar att den skulle anlända till Ankeborg så att det passade med bussar som passerar jobbet, för med den förra tiden så missade man precis en. Bra-bra, det var bara det att bussen från nästan-Österlen var fyra minuter försenad så då missade jag lik förbannat bussen i stan. Började traska, för det finns inget som är tråkigare och mer ovärdigt, för att inte tala om kallare och ruggigare, än att stå rätt upp och ner och vänta på en buss i arla morgonstund (ja, jag är en bortskämd miljöbov, jag vet). Den vägen som min kollega beskrivit fungerade bra till en viss punkt, sen var den avstängd och man fick liksom gå tillbaka  och i kringelikrokar och ta en djävla omväg så det visade sig att det bara skilde 200 meter jämfört med den väg jag gått i fredags. Jaha, men då vet jag åtminstone det. 

Vad hände i helgen då? Efter jobbet traskade jag in till Ankeborg city och gick på systemet och köpte en flaska whisky vilket ju lät coolt och dekadent, men det ska vara en julklapp. Tog sedan bussen hem, det gick rätt så bra tycker jag. Inte så mycket folk och trängsel ändå trots att det var fredag eftermiddag. Sen fixade vi dekadent kvällsmat i form av fryspizza från Coop och så började vi kolla på en ny säsong av House of cards, vi har haft en paus där medan vi har kollat på House of dragons men nu får vi invänta säsong två av den senare. Därefter fick jag sitta och hålla mig vaken till sent eftersom det var Rolex Top 10-final och då var man ju tvungen att heja fram Henrik von Eckermann och King Edward (de slutade som tvåa efter en förarglig rivning i andra rundan). 

På lördagen bjöd vädret på snömodd och slask i kombination med isbana, så jag fick förlägga min promenad till plogade och grusade vägar inne i byn. Blev inte så lång promenad pga begränsat var man kunde gå någonstans, eller man kan väl förvisso marschera fram och tillbaka om man vill att ens promenad ska bli längre, men hur kul är det på en skala? Det fick bli vad det blev, sen var det ridning och så hem, duscha, laga mat , äta och slutligen se Sverige slå Kroatien i handboll. 

På söndagen regnade det och det var åtminstone delvis barmark, så jag vågade ge mig ut i skogen med snudd på livet som insats, för överallt där det hade gått människor eller kört bilar så hade snön packat sig till is så det var synnerligen halkigt. Hade dessutom ont i min djävla tå, så det var ingen behaglig promenad i något avseende. Är så trött på den här tån nu och vet liksom inte riktigt vad jag ska göra åt det heller. Är det artros (vilket jag tror) så ska ju leden belastas för att stimulera broskbildning, men om det är något annat så är det kanske avlastning som behövs, och det är ju svårt att få till utan att man själv går och haltar och därmed får ont på nya ställen. Aja, har ju haft liknande känningar tidigare som har gått över av sig själv så jag hoppas att detta också gör det. 

Tillbringade en lat söndagseftermiddag i soffan där jag omväxlande läste och kollade på sport. Först vinterstudion och sedan Serbien-Tyskland i damernas handbolls-VM och slutligen någon match i tyska herrhandbollsligan, som lika gärna hade kunnat utspela sig i den snöhöga nord för tycker att de flesta av spelarna var antingen svenskar, danskar eller islänningar. Gjorde ett långkok på högrev, det är något av det mysigaste jag vet att ha en gryta som står och puttrar i timmar och så går man och smakar av då och då och häller i en skvätt vin eller lite mer grädde eller vad man nu tycker behövs. Mmm...långkok. 

Ja, det var väl helgen det. Min man skulle få besked angående ett jobb han sökt som i fredags, men de hörde aldrig av sig så hoppas på besked idag, positivt också såklart. Hoppas också att bilen blir klar för det är bökigt och omständligt att ta sig med buss. Satt i morse och såg reklam på bussen om hur mycket man byggt ut tågtrafiken i Malmöregionen och det är ju kul för dom, men hjälper knappast mig där jag sitter och skumpar fram på en buss som går från nästan-Österlen 40 minuter efter att jag börjar jobba. Tur man åtminstone har det lite flexibelt med sina arbetstider. 
Sen såg jag en jättekonstig reklam (eller vad det nu skulle föreställa?) som var (ungefär) så här: Besväras du av oro och ångest? Det finns sätt att skingra orosmolnen.  Besök 1177.se för fler tips. Vadå FLER tips? Vilket var det första tipset? Va? Va? Va? 

Ikväll är det ridning och inte bara ridning utan även hoppning. Är inte jättepepp, men okej eftersom jag ändå har Köttbullen. Häromdagen kom det ett mail om att vi ska fortsätta ha ridlärare A även nästa termin, det känns helt okej för min del. Enda negativa är att de har ändrat så att alla ridlektioner ska börja hel timme (nu börjar en del kvart i, en del kvart över, en del halv osv och det kanske är rörigt att hålla ordning på, inte vet jag) så från och med nästa termin ska vi börja rida klocken TJUGO NOLLNOLL. Fyfan vad drygt, men det är väl bara att gilla läget och bita i det sura äpplet osv. Spelar ju ingen roll om jag kommer hem 21.30 eller 22.00 för jag somnar ju ändå inte, hehe. 


 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar