onsdag 27 december 2023

Onsdag, va?

Det är ju lite lurigt med julen, eller vilken långledighet som helst egentligen. Dagarna flyter in i varandra och man vet inte om det är söcken eller helg. Men idag ska det alltså vara onsdag och en såkallat vanlig dag. Fast eftersom jag är ledig så är det ju inte det, men jag gjorde väl som jag gör alla andra lediga dagar, gick en långpromenad med hundarna. I fredags, på själva vintersolståndet, nådde jag fram till Mordor. 2173 kilometer hade då avverkats sedan årets början (för att vara korrekt var det 2174,5 km men jag kunde ju inte stanna 1,5 km hemifrån bara för att få jämna siffror). 2173 kilometer är en bra bit längre än vad det är mellan Smygehuk och Treriksröset, så det får man väl ändå vara nöjd med. Nästa år får jag väl ha som mål att nå Mordor innan den 22/12. 

Kom hem, tränade ett pass tabata, traskade ner till bibblan för att lämna och hämta böcker. Lyssnade på Stephen Kingpodden, tycker den är lite ojämn beroende på vem som är inbjuden. Jag tycker mycket om Jonas Strandberg (eller jag vet egentligen inget om honom men jag gillar hans röst), men jag gillar inte när vissa inbjudna hela tiden ska sprätta med de amerikanska titlarna, okej såklart om de inte finns översatta, men annars irriterar det mig mest, det är som att de vill förmedla att de är lite fiiiinare som läser på originalspråk och läsa på originalspråk kan man väl absolut göra, men det blir så löjligt när man ska dra det till och med förbi "ooh, jag kommer inte på den svenska titeln" utan nästan som att det inte ens existerar en översättning. Men det GÅR (till exempel) att säga Den förskräckliga apan istället för Skeleton Crew, jag lovar att inget ondskefullt kommer att hända. Jonas har fattat detta, men vissa av hans gäster har det inte. 

Igår tittade jag på den senaste Beckfilmen. Utan att spoila något av handlingen så kan jag avslöja en (annan) sak som irriterade mig. En polis som är avstängd jobbar (såklart) vidare med fallet off the record eftersom han (såklart) sitter inne med en hel del fakta som inte Martin Beck & co har tillgång till och som han av olika skäl (såklart) inte kan delge dom. Han, den avstängda polisen, kommer hem till Superskurken som inte är hemma, han slår in en ruta, larmet går, han stegar bort till larmcentralen (eller vad det heter där man larmar av och på) och stänger av larmet med några flinka knapptryckningar (alltså är det så enkelt?), går fram till kylskåpet, halsar i sig cirka en halv liter mjölk, ställer tillbaks det i princip tomma mjölkpaketet i kylen och sätter sig och väntar på att Superskurken ska komma hem. När Superskurken kommer hem går han bara in och reagerar INTE på att larmet är avstängt (eftersom han larmade på när han gick hemifrån borde väl det naturliga vara att larma av, eller åtminstone kolla varför inte larmet var på?), sen går han till kylskåpet och tar fram mjölken och reagerar INTE på att det mjölkpaket som han ställde in halvfullt nu i princip är tomt och inte heller verkar han märka att en fönsterruta är sönderslagen, det är höst/vinter och regn och rusk ute och man får intrycket att polisen ändå suttit och väntat ett bra tag så det borde väl ha blivit lite utkylt? Vet inte hur stor budget Beckfilmerna har, men NÅGON som kollar upp såna här grejer borde de väl kunna ha råd med? 

Idag är det alltså onsdag, vilket är likamed filmkväll, och det vankas Harry Potter. Idag bestämde vi att det är sista dagen med julmat, sen får det bli vanlig mat. Vi har ändå bara fixat sånt vi gillar absolut mest, men nu börjar till och med det bli lite tjatigt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar