tisdag 19 december 2023

You waltz right in the door, just like you've done before

Igår var en dag att bara ta sig igenom. Hade ju sovit extremt dåligt på natten, min chef (som är dansk)  skickade dryga sms och tackade för bronsmedaljen i handbolls-VM. Ja, det får man ju såklart unna honom (jag hade såklart gjort likadant), vad jag mer stör mig på är alla vetabästbabianer som i samma sekund som slutsignalen går börjar fylla alla kommentarsfält på Facebook med sina pissiga åsikter.  Såklart är det många som också skriver Bra kämpat! Tack för ett underhållande mästerskap! Nästa gång tar ni medalj! och liknande,  men det finns också ett antal medgångssupportrar, företrädesvis män har jag noterat, som sågar hela landslaget i allmänhet och Jamina Robets och Tomas Axnér i synnerhet. De är inte vatten värda, Jamina spelade ju som en kratta både i denna matchen och förra, vad är hon för lagkapten, vad har hon ens i landslaget att göra, vad hon är kass, hon borde ha bänkats för längesen, att ingen fattade det? Axnér borde ha gjort si, Axnér borde ha gjort så, Axnér borde ha låtit den eller den spela istället och alltså HERREGUD vad det finns många tangentbordscoacher och läktarspelare med facit i hand som tycker till  och vet allt där ute i stugorna. Det skulle aldrig falla mig in att lägga mig i en sådan diskussion för har man inte tappat tron på mänskligheten innan så lär man ju göra det då. Men det är ju skönt att höra att det finns folk som aldrig gör några misstag, aldrig har en dålig dag på jobbet och alltid vet vad man ska göra i extremt pressade lägen. 
Nu inför herrarnas EM i januari så har ju Andreas "Stycket" Nilsson tagits ut i truppen efter att ha varit petad i flera år. Och varenda gång Sverige har förlorat någonting tidigare så har alla kommentarsfält fyllts med kritik mot Glenn Solberg, vad väntar han sig när han tar med den och den i truppen, men inte Stycket som är världens bästa linjespelare, är han (Solberg) helt dum i huvudet, åk tillbaks till Norge. Jag tycker också att Stycket är en fantastisk spelare, men ALLT kan ju inte hänga på honom? Det gick ju dessutom att vinna EM-guld ändå?  

Jaja, det där hörde väl mer söndagen till. Igår var det eftersnack från julfesten i fikarummet på jobbet, de andra pratade om någonting som lät riktigt spektakulärt och jag frågade vad det var som hade hänt. Det skulle du ha vetat om du hade varit där, svarade en och jag skrattade för sådär kan man ju svara på skoj för att dryga sig, ungefär som när någon frågar Kan du hjälpa mig med...[insert: vad som helst]och så svarar man nej i en lite försmädlig ton för att hålla den personen lite på halster i någon sekund eller så, men såklart säger man sen att man bara skämtade och så hjälper man till ändå. Men här kom det aldrig någon motsvarande utan dom bara fortsatte att pladdra på som om jag och min fråga inte fanns. Det irriterade mig lite, speciellt som personen som sa ovanstående är en sån som hela tiden tjatar om att alla ska vara med och ingen får exkluderas. Men det gäller tydligen inte när hen själv exkluderar dårå. Det var inte heller så att det som hänt (för såklart kunde jag ta reda på det på annat sätt) handlade om att någon gjort bort sig och att man av hänsyn till det ville hålla det till endast de som var på plats. Aja, folk är ju rent generellt idioter av stora mått, så inget nytt under solen här inte. 

Efter jobbet åkte jag till stallet för att hämta några burkar kolor och karameller som jag köpt för att stötta föreningen, tänkte att dom kan man ha till julklappsspelet om inte annat. Sen hem och ut med hundarna i skogen. Kom hem, gick ut för att titta till hönsen och då hade alla redan gått och lagt sig. Klockan var då 15.45. Men på fredag är det vintersolståndet, och SEN VÄNDER DET! 
Tränade ett pass tabata, men sedan gick ångan ur mig lite och det enda jag orkade göra var att sitta i soffan och spela Mahjong på telefonen. Iddes inte läsa eller sätta på tv:n eller passa på att göra något annat nu när man för en gångs skull var hemma en måndagskväll. Gick och lade mig vid 20-snåret och idag är jag hyfsat återställd. Dessutom återstår bara två arbetsdagar innan julledigheten börjar. Imorgon blir visserligen en helvetesdag, hade planerat att jobba hemma på eftermiddagen eftersom jag har ett sånt där drygt möte som börjar efter att jag har slutat, men sen kom vår tillsynsmyndighet och ville klämma in en avstämning innan jul och när tillsynsmyndigheten säger hoppa så säger jag: hur högt?  Så då är det inte säkert att jag hinner hem innan nästa möte börjar. Aja, det är ju ändå bara en dag och sen ska jag vara ledig i nästan tre veckor så det kan man väl uthärda. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar