lördag 9 december 2023

Hurra, Sverige-Ungern 26-22 och Sverige klara för kvartsfinal!

Sitter här och pustar (som om det var jag som hade spelat) efter Sveriges match mot Ungern som började oerhört jämnt och där Ungern i princip ledde med 2-3 mål hela första halvlek och Sverige gjorde onödigt många tekniska fel samt träffade både ribba, stolpe och målvakt lite väl många gånger. Förutsättningarna var: vinst så var Sverige klara för kvartsfinal, vid förlust väntade måste-match mot Montenegro på måndag.

Men efter halvtidspausen, då det stod 11-10 till Ungern, kom ett beslutsamt Sverige ut och tog tag i matchen. Några snabba mål av Jamina Roberts och Emma Lindquist samtidigt som Johanna Bundsen spikade igen och vips ledde Sverige med fem och sen fick väl Ungern aldrig riktigt tag i matchen igen. Rolig match i högt tempo. Kommer tyvärr att missa i alla fall första halvlek av matchen mot Montenegro pga ridning, men eftersom det nu inte blev en måste-match så kan jag kanske leva med det.