tisdag 5 december 2023

Till stallet istället, v 49 2023, pt 1

Igår stod det markarbete på schemat. Vi red en övning som först var: trava över en bomserie i lätt sits över ena kvartslinjen, övergång till skritt, skritta 2-3 steg, igång i trav igen, sitt ner över en markbom, övergång till skritt, skritta 2-3 steg, igång i trav igen och så över nästa bomserie i lätt sits, sedan rida som en serpentin över bommar som låg i sicksack på andra långsidan. Det var en övning utan transportsträckor, bara full fokus hela tiden. Sen flyttade ridlärare A ihop de två bomserierna så att de låg ihop så att det blev som tre galoppbommar på kvartslinjen och sen skulle vi galoppera rakt över bommarna i sicksack. Det var en nyttig övning för Köttbullen som ju alltid behöver jobba med galoppen och liksom bara rulla på i framåtläge. Hon var faktiskt jätteduktig och kom nästan aldrig fel på galoppbommarna, så jag var jättenöjd med henne. Annars brukar galoppbommar vara knepiga för avstånden stämmer aldrig riktigt för henne, och det är liksom inte så att hon har ett jättestort register att jobba med där hon kortar och länger sig efter behov, utan det är mer att om hon känner att det inte stämmer så PANG BOM blir det slängtrav istället. Men det hände bara ett par gånger igår, annars gick det finfint. 
Sen var det en annan häst (Tvåan) som blev lite väl yster, det var ju såkallat knäpphästväder igår, så ett tu tre så var alla fyra hovarna i luften åt olika håll samtidigt som hon vände och sköt fart. Inte ens Rebecka kunde sitta kvar under såna omständigheter, hon är annars väldigt bra på det, men det var en hyfsat kontrollerad avtrillning ändå. Alla vi andra gjorde halt från galopp och det tog nog inte två sekunder förrän alla stod stilla utom Tvåan då som röjde runt. Men hon tröttnade snart på det och lät sig fångas in och så var det inte mer med det. Älskar min grupp och att vi är så synkade att ingen ens behöver säga nåt, alla vet ändå vad som ska göras när något händer. Nu är det en som har sagt upp sin plats till nästa termin, eller ska ha en paus, och vi andra bara nää, tänk om det kommer någon störig typ som inte passar in? Inte för att risken kanske är jättestor, men man vet ju aldrig. 
Nu är det bara nästa vecka kvar på terminen, men jag hörde ett rykte om att vårterminen startar redan vecka 1 så det blir inte så lång paus. Undrar vem vi ska ha då, vi har ju "egentligen" ridlärare L, men så fick vi ridlärare A eftersom L varit föräldraledig delar av den här terminen och det är lite oklart (för oss oinvigda dårå) hur länge hon ska vara det. Jag gillar verkligen ridlärare L, men måste säga att A har vuxit som instruktör och vi har haft väldigt roliga lektioner så egentligen spelar det nog inte så jättestor roll vem vi får, det blir nog bra vilket som. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar