måndag 18 december 2023

Some cursed, some prayed, some prayed then cursed

I fredags susade jag iväg till Hornbach för att köpa den där elkabeln märkt EQLQ3G1.5 eftersom Hornbach tydligen var enda stället i hela Ankeborg som saluförde denna produkt. Hornbach ligger oroväckande nära Ankeborgs relativt nybyggda shoppingcentrum, en sån där mardröm som i amerikanska filmer omnämns som THE MALL, där jag hittills aldrig satt min fot, och om allt går som jag vill så kan jag också leva resten av mina dagar utan den erfarenheten. Tycker det är så extremt deppigt att folk kan tycka att det är ett nöje att åka till såna ställen, men vi är ju alla olika. För mig är det illa nog att befinna mig i närheten för det är så meckigt att köra i det området, rena betongspaghettin med tusen rondeller och filer och grejer och alltid en massa trafik på väg till och från THE MALL. Lyckades i alla fall manöverera mig själv in på Hornbachs parkering, stövlade in genom portarna, hittade elavdelningen på nolltid och halleluja, prisa Herren, där fanns ett fack märkt EQLQ3G1,5 och här höll det på att gå rent åt helvete. Plockade åt mig en förpackning, det var 10 meter kabel och min första impuls var nu att älga mot kassan och betala och åka vidare, för så kul tycker ju inte jag att det är att handla elkabel att jag vill dra ut på det i onödan. Men min man hade sms:at att jag skulle köpa "minst 10 meter". Lika bra att ta två när man ändå är här, tänkte jag och fiskade upp en till ur samma fack. Kastade en förströdd blick på etiketten, vilket man kanske borde ha gjort tidigare men jag hade fram till dess förlitat mig till 100 % på att märkningen på facket överensstämde med märkningen på innehållet, vilket visade sig vara 100 % fel för på den ena stod det 4G1,5 istället för 3G1,5 och på den andra stod det EXLQ istället för EQLQ. Började rafsa runt i det där facket märkt EQLQ3G1,5 som uppenbarligen inte gick att lita på, och det visade sig att det mesta var något helt annat. Hade jag kommit hem med två felmärkta rullar kabel och varit tvungen att åka tillbaks och byta dom så hade jag fått ett utbrott i samma magnitud som Eyjafjallajökul. 
Hittade till slut två rullar med rätt märkning och vid det laget var jag så trött på alla ytterst snarlika beteckningar att jag hade lust att ringa Elsäkerhetsverket, stadsministern och Gud Fader själv i nämnd ordning och undra varför i helvete de envisades med att ha så korkad nomenklatur (ringde såklart ingen av dessa men beklagade mig högljutt för min man när jag kom hem, men han satt inne med en förklaring som jag glömde i samma sekund som jag hörde den men för en elektriker går det tydligen att utläsa en viss logik i dessa bokstavs- och sifferkombinationer).
Åkte vidare till distriktsveterinären för att köpa Remus specialfoder, sedan inom affären för att handla och hämta paket, sedan hem och ut på promenad, träna pilates, koka gulaschsoppa, grädda pannkakor och sedan var det äntligen dags för semifinal i handboll. Som gick rent åt HELVETE och så var det inte mer med det. Första matchen, den mellan Danmark och Norge, var ju väldigt spännande eftersom Norge först låg under, sedan kom ikapp och så blev det förlängning och Norge vann. Sveriges match mot Frankrike var tyvärr inte ens i närheten av att vara spännande, det var så uppenbart att Frankrike var det bättre laget och att Sverige inte hade mycket att sätta emot.
När jag sen skulle gå och borsta tänderna så funkade inte lampan i badrummet, en lysrörsarmatur från artonhundrafrösihjäl och såklart hade vi inget lysrör i reserv. Fick ställa in vår jättestora nödficklampa på golvet, vilket gjorde att allt ljus kom underifrån och det såg ut som scener ur en skräckfilm. Typiskt också när jag precis varit på Hornbach. 

På lördagen gick jag en långpromenad med hundarna. Mötte inte en enda människa, men däremot tre otroligt söta vinterraggiga ponnyer som gick i en hage och var otroligt sociala, gnäggade och kom fram till staketet och ville vänslas lite. Tyvärr var det en massa björnbärsrevor emellan så det blev inget med den saken. Traskade vidare och var otroligt nöjd med att tån - peppar peppar - gjorde lite mindre ont, men den beter sig också väldigt oberäkneligt så det är svårt att förhålla sig till vad som är hönan och ägget. Vissa dagar gör det ont redan från första steget när jag klivit ur sängen men blir bättre när jag har gått omkring ett tag och liksom ledat till mig, andra dagar känns det nästan ingenting på morgonen men blir värre ju mer jag går. Och ibland är det liksom bara jämna plågor från arla till särla, så det är rätt svårt att ringa in en  orsak eller utlösande faktor. 
Kom hem efter tre timmars härlig promenad. Städade hos hönsen och sen åt vi lunch och min man gick till affären och köpte lite lördagsgodis åt oss. Hehe. Låg i soffan och åt Polly och tittade på Trevlig Julhelg på SVT och lite annat smått och gott. 
Lagade mat, gjorde lax i ugn med en sås som var to die for. Så här: Fräs finhackad lök och palsternacka i smör, häll på lika delar vitt vin och vatten, låt puttra i evigheters evighet, stavmixa den slät, ha i ett par stora skedar créme fraiche och en skvätt grädde, smaka av med salt, citron, svartpeppar och basilika. Mums vad gott det blev om jag får säga det själv och det får jag ju. Sen kollade vi klart på Harry Potter och hemligheternas kammare eftersom vår onsdagsfilmkväll blev inställd pga handboll och sen var det väl läggdags. 

På söndagen gick jag min vanliga söndagsrunda som jag inte kunnat gå på några veckor nu pga snö och is. Men nu var det plötsligt åtta plusgrader, hurra! Njöt av min runda och av att min tå fortfarande höll en låg profil. Kom hem och plussade ihop veckans promenaddistanser, nu har jag bara 35 kilometer kvar innan jag är framme i Mordor. Det ska jag väl fixa i veckan som kommer tänker jag. 
Slappade i soffan, läste och hade vinterstudion på i bakgrunden. Sen var det dags för världscuphoppningar från London, men hann bara titta litegrann innan det var dags för bronsmatchen mellan Sverige och Danmark. Som Sverige förlorade med uddamålet, så snöpligt för då kan man lika gärna ha vunnit. Det var inte som i semifinalen mot Frankrike där de var chanslösa. Kollade sedan på finalen mellan Frankrike och Norge och här såg man också att det faktiskt var en högre nivå framför allt i anfallsspelet. Det var absolut de två bästa lagen som möttes och Frankrike vann rättvist, Norge hade för många tekniska fel. Sms:ade med en norsk kollega och sen var det läggdags. Under tiden som jag  hade kämpat i tv-soffan hade min man varit i stan, köpt en ny badrumsarmatur med LED istället för lysrör samt installerat den. Det visade sig att lysrörsarmaturen från artonhundrafrösihjäl nog spred en tiondel av det ljuset som LED-belysningen kunde åstadkomma, för djeflar vilken skillnad det blev. Är dock inte säker på att det är till ens fördel att beskåda sitt vinterbleka och -trötta fejs i en belysning motsvarande den i en operationssal i arla morgonstund, men nu blev det så här. 

Sov som en kratta i natt, hade dock inget med LED-belysningen att göra utan tror jag hann mikro-somna-till men vaknade när min man gick och lade sig och sen var det långt till nästa avgång av sömntåget och hur jag än vände och vred på mig så låg jag inte bra. Att ha hundar i sängen är 90 % mysigt och 10 % bökigt och trångt, men nu kändes de där tio procenten väldigt dominanta, hur jag än försökte sträcka ut mig så låg där en hund i vägen kändes det som. Flydde in i mitt svala Flickrum™ och njöt av att i alla fall kunna ligga hur jag ville, men någon djupsömn fick jag ändå inte till och när mobillarmet ringde så hade jag redan varit vaken i vad som kändes som en evighet. 

Aja, det är bara att kriga sig igenom den här dagen också.  Nu närmar sig julledigheten med stormsteg. Ska bara jobba måndag, tisdag, onsdag den här veckan och sen ska jag vara ledig ända till den 8 januari. G-Ö-T-T.  Känns också lite som att alla har kommit in i sent december-mode och börjar tycka om det mesta att Men ska vi inte ta det i januari istället? och det är ju faktiskt rätt så vilsamt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar