torsdag 20 mars 2008

She aint never gonna get wise

Det är inte så ofta jag använder Windows Mediaspelaren till annat än att bränna skivor i. Jag använder Winamp av hävd från en tid då Windows Mediaspelaren helt enkelt inte fanns.

Nyss satt jag i alla fall och slöklickade lite i Mediaspelaren för att se om det fanns något roligt att göra i väntan på att tvätten ska bli klar. Det fanns en massa funktioner som fick mig att känna att jag nog inte riktigt utnyttjar Mediaspelaren som det är tänkt att man ska utnyttja den. Men jag känner ett motstånd mot Mediaspelaren. Den är till exempel ful. Ett jättebra argument som håller i alla diskussioner.

I Mediaspelaren fanns en spelningslista som hette "Favoriter - helgmusik". Jag klickade på den och då rabblade den fram Moldaviens, Turkmenistans och Kazakhstans nationalsånger. Varför? Jag har en stor samling nationalsånger av gammal öststatskaraktär i min dator, varför tycker inte Mediaspelaren att till exempel Kirgisistan och Vitrysslands nationalsånger kan få vara "helgmusik"? 

Och vadå "helgmusik"? Om jag vill lyssna på Smuglianka eller någon annan pampig gammal sovjetsång en tisdag så gör jag väl det.

Jag känner att Mediaspelaren lockar fram det sämsta i mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar