lördag 8 mars 2008

Lost vecka 10

Jag har haft en del att stå i de senaste dagarna. Dessutom tror jag att pensionspratet med banken petade ett stort hål i min aura. Eller vad man nu ska skylla på när man är flera dagar sen med sina Lost-betraktelser.

  • Jag fattar inte hur man kan vara så korkad att, om man håller någon fången, lämnar denna ensam, förvisso bunden, men i ett olåst och obevakat hus. Det är väl att be om att personen ifråga ska schappa.
  • Och vad är det med Locke? Ena sekunden är han så kontrollerande att han gränsar till paranoid, men ändå låter han Kate strosa omkring och vara beväpnad. Why?
  • Och varför är det alltid så att när kvinnorna i Lost ska bonda så ägnar de sig åt hushållsbestyr. Som att stå och hänga bländande vita lakan till tork och prata om barn. När karlarna ska bonda står de och hugger ved eller jagar eller ägnar sig åt problemlösning. God bless America och deras könsrollsbefästande.
  • Och hur kommer det sig att Kate, som sedan dag ett på ön verkar ha haft tillgång till cirka hundratalet olika linnen och toppar nu gått omkring i ett smutsigt och svettigt linne i flera avsnitt? Som hon dessutom har på sig när hon står och hänger tvätt? Varför tvättade hon inte linnet när hon ändå höll på?
  • Och hur kommer det sig att Kate i en scen strax efteråt har snygga, svarta underkläder när hon ska hångla med Sawyer? Allting passar och är nystruket, trots alla strapatser på ön har ingen gått ner ett gram i vikt och alla kläder är som nya, bortsett från Kates sunk-linne då.
  • Och vart har egentligen helikoptern med Sayid och Desmond tagit vägen? Och vem är den mystiska "Regina"? Och vem är "Minkowski" eller vad han nu heter, han som inte svarar i telefon. Vad har de för syfte och hur är det möjligt att hela världen kan känna till Ben när han levt hela sitt vuxna liv på ön? Och framför allt, hur länge räcker batterierna i Naomis supertelefon? Tar de aldrig slut?
  • Och var det inte lite skumt med den här rättegången mot Kate i framtiden? Jag får inte ihop det hela. Vad i hela världen har Jack med saken att göra? Och framför allt, varför frågar åklagaren Jack om han älskar Kate? Det kan väl ändå inte rubriceras som ett brott?
  • Och vad i HELA FRIDEN var det med ungen? Var det verkligen Aaron som i Claires Aaron? Och varför ville inte Jack se "barnet"? Och vad har hänt med Claire?
  • Och hur länge orkar man sitta och bita ihop om säkringen på en handgranat? Säga vad man vill om John Locke, men han har ganska riklig fantasi när det handlar om att sätta press på folk.

To be continued...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar