fredag 7 mars 2008

Its less dangerous

Jo, men så var jag ju på banken och pratade pension. Det var som väntat mycket långtråkigt. Bankgubben talade och jag satt med en uppmärksam min i ansiktet och försökte ta in. Sedan presenterade han ett förslag och frågade vad jag tyckte. Jag tyckte ingenting. Jag ville jämföra förslaget med utvecklingen i sjunde AP-fonden innan jag tyckte att jag skulle kunna ta ställning till någonting alls. Den utvecklingen ville inte bankgubben bistå med, så det fick vara för min del.

Men nu har jag i alla fall börjat pensionsspara. I en fond. Det är lite som att sälja sin själ, känns det som. Dessutom kändes det så ofattbart mesigt, så när bankgubben frågade vilken fond jag ville spara i bad jag om någon smaskig högriskfond. Sedan gäller det bara att bita ihop och utstå denna nedbrytning av rockn'rollpsyket.

Sedan ville bankgubben in och rota bland mina sparkonton och ändra dem till fondsparanden, men då slog jag bakut som ett trilskande sto och tackade för mig. Jag är tämligen bakåtsträvande när det kommer till att experimentera med sådana saker. Jag skulle kunna ha mina pengar gömda i madrassen.

För övrigt är jag sugen på att köpa en Tempurmadrass. Och sedan har man ändå inga pengar kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar