fredag 28 mars 2008

Lost vecka 13

Nu är jag någorlunda i fas med de överlevande - eller hur förhåller det sig egentligen med den saken - på Oceanic 815 och veckans avsnitt har fått mogna ett par dagar som sig bör. Frågor som uppenbarar sig är då följande:

  • Är det bara jag som tycker att Frank Lapidus är väldigt lik Dr Jacobi i Twin Peaks? Minus de röda glasögonen då. Och hur som helst är det som händer på båten som hämtat direkt från Twin Peaks. Vem är det som sitter och "läser" med boken upp- och nervänd utanför hytten där Sayid och Desmond är? Och varför? Det måste ju vara astråkigt att sitta och hålla vakt, då kan man vilja läsa en bok som tidsfördriv, men varför  låtsas  att man kan läsa som tidsfördriv? Var det hon som hoppade överbord sen? Det vore inte så underligt i så fall.
  • Hela den här grejen med Jins jakt på jättepandan var ju allmänt skum. Går det verkligen till så i Korea, att när man hör talas om att någon industrimagnat eller ambassadör eller whatever får barn eller barnbarn så måste man som anställd i någon slags koncern hosta upp ofantliga summor ur egen ficka för att köpa en jätteleksakspanda och yra iväg till sjukhuset med den i rappet? Så länge som man trodde att Jin var på väg till Sun så trodde man ju verkligen att han förlorat förståndet, men det fick ju sin förklaring. Men ändå. Det verkade helt sinnesrubbat.
  • Sedan noterade jag att någon händig person byggt en hylla på stranden, på denna gudsförgätna ö, en hylla som de hade åtskilliga paket med frukostflingor på. Exakt hur intelligent verkar detta när vädret slår om till inferno-monsun ungefär en gång i kvarten?
  • Och vilka är de sex som omnämns som "Oceanic six" i framtiden, som ska överleva? Kate, Jack, Sun, Hurley, Sayid...vem har jag glömt? Eller har man inte fått veta det än?
  • Jag undrar om det finns något standardmanus för scenen-efter-att-någon-har-avslöjat-att-den-varit-otrogen? Om jag fick en krona för varje gång man hört någon på tv säga "Låt mig förklara" så hade jag kunnat säga upp mig och leva på räntan.
  • Och så det här att Ben av någon outgrundlig anledning fejkat bärgning av flygplan, planterat dit 324 döda kroppar och så vidare...Varför? Och hur i herrans namn kan han iscensätta såna jätteoperationer från en ö där han tillbringat hela sitt vuxna liv? Hur har han lyckats skaffa ett så saftigt kontaktnät med omvärlden?
  • Och EXAKT HUR SVÅRT ÄR DET att få till en verklighetstrogen förlossningsscen? Först kommer en pajas till läkare och säger att "medicinen" gör det svårt att föda naturligt och beordrar kejsarsnitt. Sedan lyfter en barnmorska på ett skynke och säger "jag tror barnet är på väg". Borde inte läkaren också ha sett det? Och sedan krystar Sun jävlaranamma i 10 sekunder och så är det hela klart.
  • Och ja...Jin? Vad hände?

To be continued...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar