tisdag 11 mars 2008

Kanske ljög vi hela tiden för att vinet skulle kännas lite dyrare och smaka lite mer. Nu har vi druckit av det dyraste som finns, det är inte lätt att svälja ner

Jag har hittills sett alla avsnitt av SVT:s serie "Klass 9A". Om den kan man tycka mycket, och det ska jag göra vid tillfälle.

Men just nu stör jag mig som fan på att det bara är killar som får komma till tals, både i klassrummet och i intervjuerna som klipps in mellan inslagen. Första avsnittet var det ett par tjejer som fick säga några ord om sig själva, men sedan har det bara handlat om killar för hela slanten. Man kan nästan undra om det inte finns några tjejer i klass 9A alls, fast det gör det ju. De skymtar förbi i bakgrunden ibland, och ibland händer det att de får någon fråga och svarar "nej, jag vet inte" med bortvänd blick, och sedan är det killar som pratar och stökar igen. 
Det kanske är mest praktiskt så, att tjejerna är tysta och liksom undergivna och inte tar plats. Det är lätt att få uppfattningen att deras åsikter, tankar och framtidsdrömmar inte verkar vara särskilt viktiga att skildra.

Björntomten och Tittmyran. Är det ingen jävla klocka som ringer någonstans? Ska det aldrig hända någonting alls?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar