tisdag 18 mars 2008

California über alles

Lennart på a-kassan ni vet, han förnekar sig ju aldrig. För några veckor sedan skickade han ett brev och bad om anställningsbevis för den 21 januari 2008. Då hade han redan på begäran fått ett arbetsgivarintyg, men Lennart på a-kassan måste tydligen matas med olika dokument med jämna mellanrum för att inte tyna bort och dö där i sitt sumpiga kontorslandskap.

Jag ringde upp Lennart och frågade om han verkligen verkligen behövde ett anställningsbevis för en (1) dags arbete, när de redan fått ett arbetsgivarintyg och jag dessutom hade börjat jobba för över en månad sedan och dessutom redan fått ersättning för den aktuella perioden och avslutat ärendet? Kunde han inte bara liksom lägga mig till handlingarna lite snyggt? Var det inte ganska mycket slöseri med resurser på flera håll att 1. jag 2. skulle be lönekontoret om ytterligare ett intyg som 3. Lennart sedan skulle sitta och administrera när jag inte längre är arbetslös?

Lennart mullrade upproriskt, men gick till slut nådigt med på att bortse från kravet på anställningsbevis för min civila olydnad att arbeta en (1) dag och inte begära ersättning för den dagen när jag var arbetslös. Men om du blir arbetslös i framtiden kommer vi att kräva intyg för den här dagen, mästrade han i hotfull ton innan vi avslutade samtalet.  Någon får gärna tala om för mig vad det finns för incitament att inte jobba svart när man stämplar, för jag begriper det inte.

Och idag låg det väl fan ytterligare ett brev från den där jävla plantan Lennart. Med krav på anställningsbevis för den 21 januari. Nu tror jag att en praoa har tagit över hela jävla a-kassan, och Lennart är en svordom som ska in i SAOL å det snaraste.
Man kan tro att man bor i Ankeborg.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar