tisdag 11 september 2007

Vem skall nu flaskan befalla?

Idag är det många som skriver om vad de minns av 11 september 2001. Det är tydligen ett angeläget ämne, ungefär som att lägga på minnet exakt vad man gjorde när man fått reda på att Palme blivit mördad. Eller varför inte när JR blev skjuten. Jag minns det förra men inte det senare, för jag såg bara på Dallas fram till den så kallade storkonflikten 1980, då tv-tekniker på Sveriges Television strejkade eller blev lockoutade, jag minns inte riktigt, men hur som helst visades inga tv-program alls under ett par veckors t id. Eller om det bara visades nyheter, men 1980 kändes det nog som ungefär samma sak. För er som är unga kan jag informera om att detta utspelades på den gamla goda tiden innan kabel-tv och paraboler styckade sönder tillvaron så att människor inte längre fick tid att prata med varandra. På den här tiden fanns två kanaler, ingen reklam och det blinkade en vit stresspil* i övre högra hörnet av rutan när ett program började på andra kanalen. Nästan lite omtänksamt.

I alla fall, när tv-programmen kom igång igen efter storkonflikten så kände jag att mitt tidigare rätt så bleka engagemang för karaktärerna i Dallas nu var obefintligt. Så därför känner jag inte till ett skit av omständligheterna kring JR:s död.

Och jag tänker inte skriva någonting om 11 september 2001 heller. Värt att nämna är istället att det pågår ett fotbolls-VM just nu och att Sverige spelar sin första match idag och att det ges löjligt lite uppmärksamhet med tanke på att damlaget är så otroligt mycket mer framgångsrikt än herrlaget och vore jag sportjournalist så skulle jag skämmas ögonen ur mig. 
Och så fort man säger något om det så är det alltid något får som bräker Men damfotboll är ju så trååååkigt och att valfritt P15-lag skulle kunna spela skjortan av svenska damlandslaget med förbundna ögon. Detta sägs företrädesvis av lönnfeta män med korkad uppsyn som utnämnt sig själva till fotbollsexperter på femton år gamla meriter från Korpen. Tyst för fan innan jag måste döda er.  

*Obs. Om man googlar på ordet "stresspil" frågar Google om man menar "strepsil". Hahaha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar