onsdag 26 september 2007

Archimedes klagan

Nu ska jag berätta allt om vatten-spinning, eller Aqua Cykel som numera är den term vi slänger oss med till vardags. Det var ungefär så nära förnedring man kunde komma utan att låta sig rullas i tjära och fjädrar och jag hade hela tiden en mycket kraftig känsla av att det här inom kort kommer att ligga ute på 2000-talets Dolda Kameran Youtube.

Själva "cykeln" var en pinne med två flytkroppar fästa i varsin ände. I ena änden satt dessutom "styret", som var två handtag som pekade ut från flytkroppen. På denna löjligt smala pinne skulle man sedan balansera på ett mycket obscent sätt samtidigt som man höll sig i "styret" och efter bästa förmåga veva på med benen som en galning i vattnet för att ta sig framåt med en hastighet av i bästa fall kanske 20 cm per minut. Och på bassängkanten stod en hurtfrisk kvinna och sjöng med i refrängen på eggande musik i stil med You’re the one that I want när hon inte energiskt tjoade Och så vänder vi och cyklar mot det djuuuupa. Och när man väl lyckats få sin pinne att rotera 180 grader och låtit benen gå som lärkvingar i flera minuter för att förflytta sig någon halvmeter framåt, ja då var det dags att vända och cykla mot det grunda igen. Och med några få variationer höll man på sådär i 45 minuter. 

Jag kan även nämna att flytkraften i den här pinnen var så enorm att till och med Archimedes skulle ha kastat in handduken. Det kvittade hur man än brottade ner den och i det närmaste besteg den likt en brunstig tjur, pinnen alltså, inte Archimedes, eller jag ska kanske säga "cykeln" för annars låter det lite oanständigt, men hur som helst, det kvittade vad man gjorde med den, den sköt lik förbannat upp ur vattnet som en kork ur en champagneflaska och for omkring som ett levande väsen, helt utan styrsel. Jag kan upplysa om att det är mycket svårt att behålla värdigheten under sådana omständigheter. Det är också mycket svårt, för att inte säga omöjligt att hålla sig allvarlig, speciellt när man anar i ögonvrån att andra deltagare verkar tycka att  det är en bra och seriös träningsform.

Det är också mycket mycket osannolikt att jag någonsin kommer att ägna mig åt Aqua Cykel igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar