tisdag 18 september 2007

Den har slocknat, den blossande kärleksglöden, besjungen av var trubadur

Jag har varit singel ungefär sedan Röde Orm seglade ut i västerled, eller det rör sig förmodligen om en något kortare tidsrymd, men hur som helst, för ett tag sedan fick jag för mig att det kunde vara kul att testa det här med dejting-sajter...eller ska det heta dating-siter? Mitt största problem handlar nog om att hur det än stavas så ser det jävligt illa ut snarare än att jag inte har någon man i min absoluta närhet.  

Hur som helst, jag registrerade mig på ett av internets motsvarighet till fem-i-tre-ragg med gott mod och skrev ihop en presentation som jag själv tyckte var lite smålustig men kanske inte så inbjudande att kreti och pleti skulle tycka det var mödan värt att kontakta mig, för så desperat är jag verkligen inte och man vill ju ändå ha möjlighet att sålla agnarna från vetet lite. Fast jag måste ha misslyckats å det grövsta i det avseendet, för de som mailade var nog något av det mesigaste jag stött på, inklusive samtliga ledare i Betelförsamlingens söndagsskola. Nu menar jag verkligen inte att jag är ute efter en seriemördare och jag vill passa på att en gång för alla avliva myten om att alla tjejer bara är ute efter farliga killar, för det handlar inte om det. Men om man inte kan plita ihop mer än ett "hej vad gör du idag?" i sitt inledande mail så kan jag på förhand berätta att det aldrig kommer att bli mer än en tafatt konversation i kuvös som självdör så fort kontakten dras ur, och det var väl inte riktigt vad jag hade tänkt mig kanske. 

Och jag kan inte låta bli att undra vad jag hade fått för respons om jag beskrivit mig som en "positiv och sprallig tjej med båda fötterna på jorden" som det verkar gå tretton på dussinet av. Fast det kanske är de som lyckas. Jag gör det ju uppenbarligen inte.

Efter att ha haft ett digert arbete med att fasa ut ett stort antal mesar ur den virtuella faunan bestämde jag mig för att ändra lite i min presentation. Jag vässade tangentbordet och skrev ihop några beska rader om vad som inte intresserade mig, vilka som inte behövde göra sig besvär och vad jag inte var ute efter. En av de sakerna jag skrev att jag inte var ute efter var "livskamrat". Och vips drogs en helt ny grupp män till min sida, män som genast utgick från att jag nog skulle nappa på erbjudanden av lite kravlöst sex vid sidan om. Sedan fick jag förstås en drös arga mail från män som störde sig på att jag var så bitchig och ställde krav. Varken det ena eller det andra var särskilt oväntat. 

Men häromdagen fick jag ett mail som löd:
Hej,
Du har den mest, för mig, otriliga presentation man kan tänka sig.
Eftersom den du söker inte är ngn speciell, så kommer jag särskilt att tänka på en historia om "O". Den handlar om underkastelse, vilket din presentation kan tydas som, om det nu är så, kontakta gärna mig, för ytterliga info om mig själv, som är en "gubbe" i 50+ åldern.
ha det
 

Jag råkar känna till den där berättelsen om O på grund av att den låg i reakorgen hos den lokala videohandlaren en gång när jag var där och rafsade runt i syfte att göra ett rejält klipp. Det var en lite märklig blandning av sedesam familjeunderhållning i stil med Lilla Jönssonligan och Cornflakeskuppen, och så plötsligt piskor och förnedring om vartannat. Inte vet jag vad den, berättelsen om O alltså, gjorde i reakorgen, men min förhoppning är att det inte var någon större efterfrågan på en film som handlar om "konsten att lyda".  
Jag var tvungen att klicka mig in på "gubben" i 50+ åldern":s sida för att se vad det var för en jäkla trädgårdstomte. Hans presentation såg ut såhär: 

Söker en kvinnadamtjej som gillar något utöver det vanliga.
Vad är då det?-Ja, säg det, fråga!!!!!!!!!!!!!!
Jag söker en qvinna som är gift eller lever i ett förhållande som vill bli erotisktsmiskad.
Jag tycker det otroligt upphetsande och sexigt att lägga en qvinna över mitt knä, lyfta på hennes kjol och sedan ömt och fast smiska hennes stjärt.
Jag vill att du också njuter av behandlingen din stjärt får och att det skall höras.
Har du varit riktigt olydig (det bestämmer vi tillsammans) så kanske vi avslutar ditt straff med att du får luta dig över ett bord lyfta på kjolen och smeka dig själv medans min livrem behandlar din stjärt.
Jag gillar sexiga underkläder och som du förstår tycker jag att kjol gör sig bra på en qvinna som behöver smisk.
Jag tror att du känner ett behov av smisk eller att du är nyfiken på att prova kombinationen av sex och smisk men inte får gehör för detta i ditt förhållande.
Detta skulle bli vårt vänsterprassel och vår gemensamma superhemlis.

Man kan undra vad jag egentligen sänder ut för signaler eftersom jag verkar attrahera alla typer på hela konstighetsskalan, från Bröderna Herrey till Hans Scheike. Fast det värsta av allt är nog användandet av ordet "superhemlis" på slutet. Vadfan ÄR detta egentligen, BDSM med Alfons Åberg?
 
Jag mailade och frågade exakt vad i min presentation som fick honom att tro att jag var en sån som gick igång på underkastelse, men jag fick inget svar. Återkommer i ärendet om det blir en uppföljning.

Och dessutom: den som dessutom använder så många utropstecken* efter varandra borde själv ha en rejäl omgång stryk. Här har en av mina favoritförfattare, Erlend Loe, uttryckt det alldeles förträffligt väl i boken Volvo Lastvagnar: 

Vikten ökade med bara 25 kilo, men prestationsförmågan gick upp från 150 till 185 hästkrafter. (Somliga kommer att tycka att det borde ha stått ett utropstecken efter förra meningen, men jag (som skriver detta) tycker att användandet av utropstecken är ett tecken på svaghet. Eventuellt kan man använda utropstecken två gånger i livet om man skriver dagligen. Skriver man mer sällan än dagligen, kan man vid vissa tillfällen använda ett utropstecken en enda gång. Människor som okritiskt använder utropstecken borde interneras och skickas iväg - åtminstone ett tag.)

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv. 

* Jag vet dessutom minst en till som borde ta åt sig. :-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar