fredag 9 december 2011

Som man sår får man skörda, jojomensan

Idag gick jag ner till trädgårdslandet för att plocka bort en plastsäck som har legat där rätt länge och som jag har retat mig på rätt länge. Och eftersom det blåser halv storm idag så tänkte jag att det kanske kunde vara läge att förpassa den till soptunnan istället för att den skulle blåsa in till någon av grannarna och sprida förtret och dålig stämning så här i juletid.
När jag gick därnere så kastade jag en blick på odlingarna, eller det som återstod av dom. Det har väl varit ett sådär år. Squashen, potatisen och jordärtskockorna blev bra. Majsen blev för dåligt pollinerad. Tomaterna fick någon slags regnsjuka så alla plantorna dog. Morotsflugorna rockade loss bland både morötter och palsternackor. Men jaja, man behöver ju inte bete sig som att man är en fattig bonde i Anderna som står och faller med sin lilla skörd när man bor 100 meter från Konsum.
När jag stod där och filosoferade så kastade jag en blick på mina sorgliga frösådda brysselkålplantor som jag tidigare snudd på dödförklarat eftersom det har försiggått någon variant av kålmaskarnas egen Roskildefestival där hela djävla sommaren lång. Nej, men helt plötsligt bland allt det vissna så bjöds det väl på en hel liten skog av små skördeklara brysselkål. En glad överraskning sådär lagom till fredagskvällen.

Mmmm...egenskördad brysselkål. Svårslagen delikatess.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar