söndag 18 december 2011

Post julbord

Har återhämtat mig från fredagens julbord. Hela lördagen gick åt till allmän svaghet och dödsångest. ALLVARLIGT! Det där med att det är all inclusive är ju festligt, och det känns ju väldigt generöst och påkostat när en gladlynt skånsk krögare med nävarna fulla av spritflaskor står beredd att fylla upp ens enormt stora glas så fort nivån i det minskar. Men i själva verket var det en väldigt DÅLIG idé, åtminstone igår när synderna skulle betalas. Vet inte hur många jag-ska-aldrig-mer-löften som uttalades, men det var åtskilliga.

Dessutom fanns det inga brysselkål på detta julbord. Vad hjälper det då att det finns 78 olika sorters inlagd sill och skinka från både vanlig gris och vildsvin och fan vet vad mer för fyrfota vän som fått sätta livet till för att pryda detta dignande bord. Rödkål och brunkål, MEN INGA BRYSSELKÅL. Är det bara jag som ser detta som ett grovt övertramp?

Måste nog kila ner i trädgårdslandet och skörda lite nu som kompensation. Mmm...brysselkål. Är det inte middag snart?

1 kommentar:

  1. Jag förvandlades till en KÄRRING i fredags så jag frågade krögaren lite näbbigt varför det inte fanns brysselkål på julbordet med alla sjuttioelva olika rätter och tillbehör?
    "Det är aldrig nån som frågar efter det. Ja, du då. Du är den enda", var hans svar.

    Det ÄR VERKLIGEN ett grovt övertramp att nonchalera dessa små, gröna, runda kåldelikatesser. Det har du förbenat rätt i. MER BRYSSELKÅL ÅT FOLKET!

    SvaraRadera