lördag 24 december 2011

Nu är det jul igen

Idag är det julafton. Eftersom min man och jag är vuxna och får göra som vi vill så har vi redan öppnat våra julklappar. Jag fick en kokbok från 1953, i den fanns bland annat recept på de kanske inte fullt så politiskt korrekta kaksorterna "snippor" och "judebröd" på en och samma sida. Dessutom flertalet efterrätter som innehåller makaroner. Det känns ju lite festligt med tanke på att "macarons" är det trendigaste bakverk man kan baka i år. 1953 räckte det med att strimla ner lite makaroner i marängsmeten så var man het och nyskapande. Kom ihåg var ni hörde det först.
Utöver detta fick jag en lärobok i kriminalteknologi som kommer att bli en alldeles utmärkt hjälp i min poliskarriär. Eller min polisromanskrivarkarriär. Eller...tja. Det är i alla fall alltid roligt att vidga sina vyer.

Nu ska vi snart sätta igång med julmaten, och eftersom vi är vuxna så behöver vi bara göra sånt som vi gillar. Köttbullarna gjorde jag igår, och idag var jag nere i trädgårdslandet och grävde upp jordärtskockor, samt tog upp 750 gram brysselkål från frysen. Min man fick en sabla massa sillburkar i julklapp av sin chef, och eftersom jag inte äter sill så kommer dom att räcka ända till midsommar. Den som spar han har.

Min man fällde uttalandet "brysselkål är väl inte julmat", och därför tänker jag inte ens fråga om han vill smaka. Mmm...750 gram brysselkål som BARA ÄR MINA. Inte alls dumt. God jul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar