torsdag 15 december 2011

Listigt

Hittade en lista som jag snodde rätt upp och ner. Listor är rätt kul och bra när inspirationen tryter, vilket den gör just nu.

Pepparkakor- Lussebullar
Men LUSSEBULLAR, alla gånger. Med saffran och massor av russin. Älskar att fika tillsammans med veklingar som ogillar och petar bort sina russin, vilket betyder att jag får ÄNNU FLER. Russin i lussebullar...mmm. Allra godast lussebullar gör min kompis Eve, men hon har ju aldrig tid nuförtiden. Too bad.


Ischoklad-Marsipan
Är inte så förtjust i varken det ena eller det andra, men om jag måste artighetsäta något av det så blir det marsipan.

Köttbullar-Prinskorv
Köttbullar. Hemgjorda, helst mina egna. Nix, ingen falsk blygsamhet här inte.



Julkorv-Julskinka
Julskinka! Vad fan är julkorv för någonting egentligen? Trodde det var prinskorv?

Lax-Sill
Lax, men den ska helst vara tillagad, alltså typ kokt, rökt, ugnsbakad eller liknande. Gravad går i nödfall, men jag tycker egentligen inte att det finns någon större anledning att äta rå fisk överhuvudtaget.

Revbensspjäll-Janssons frestelse
Janssons frestelse. Tror jag. Jag har egentligen ingenting emot revbensspjäll, men det kommer rätt långt ner på listan över saker som hamnar på min tallrik när jag vandrar runt julbordet. Oklart varför.

Paradis-Aladdin
Aladdin, och helst ska det vara den blå asken som försvann ur sortimentet någon gång på tidigt 80-tal eller så, den som innehöll bara mörka bitar. Jag gillar alltså  de mörka bitarna bäst, och allra bäst är de med sötslajmig spritfyllning. Körsbär i likör, romrussin...gimme gimme gimme.

Rullsylta-Leverpastej
Leverpastej. Fast det händer väldigt sällan. Men all sorts sylta går fetbort.


Glögg-Julmust
Varken det ena eller det andra. Gillar inte brun läsk överhuvudtaget, och glögg...tja, jag brukar få artighetsdricka någon gång per år. Men jag hade lätt kunnat leva utan detta.


Rödbetsallad-Dopp i grytan
Rödbetssallad. Dopp i grytan är egentligen väldigt äckligt, men en liiiiten skiva ihop med liiiite senap och skinka brukar ändå slinka med. 

Ris a la Malta-Risgrynsgröt
Ingetdera, och jag fattar verkligen inte hur någon kan ens tänka tanken på risgräddjox efter ett regelrätt julbord. Då är man ju...mätt.

Äppelmos-Senap

Varken det ena eller det andra. Senapen till doppet i grytan är nog hela årsransonen. Äppelmos vet jag faktiskt inte riktigt vad man äter det ihop med. 

Hemma-Borta
Hemma, alla gånger. Fast det innebär inte att jag vill att hela tjocka släkten ska komma hit och fira jul.

Utomlands-Sverige
Som sagt...hemma. Mina wherever I lay my hat it's my home-poäng är extremt låga.

Få-Ge
Det är roligt att få presenter där det märks att givaren har ansträngt sig lite för att hitta något man verkligen uppskattar. Det är också roligt att ge bort presenter som man ansträngt sig för att hitta och som man är övertygad om att mottagaren uppskattar. Jävlar vad bra allting blev nu då. Alla är nöjda...eller?

Mysteriet på Greveholm-Dieselråttor och sjömansmöss
Mysteriet på Greveholm! Har inte sett dieselråttorna, men Greveholm kvalar ju in på min topp 5 bästa ever. Övriga på den listan, utan inbördes ordning: Håll huvet kallt, Sunes jul, Kurt Olssons julkalender, Tomtemaskinen.

Chokladkalender-Paketkalender
Chokladkalender. Eller vänta, skulle paketkalendern vara till mig? Då väljer jag den!

Äkta
Plastgran är praktiskt och dessutom känns det ju egentligen som ett väldigt slöseri med resurser att hugga ner en sabla massa träd för att låta dom stå och barra ner inomhus ett par veckor. Men äkta luktar förstås helt oslagbart. Vi har dock ingen julgran överhuvudtaget eftersom två hundar nog skulle se det som sin livsuppgift att välta omkull den.

Arne Weise-Ernst Kirchsteiger
Arne Weise. Jag måste vara sist i Sverige med att inte ha sett  Ernst Kirchsteiger i ett enda program. Någonsin. Mm, sug på den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar