onsdag 7 december 2011

Lite kändisskvaller och inside information från Österlen

Kollade veckans sökord på Google, alltså vad folk har googlat på för att hamna här. Listan ser ut som följer:

 
Ulf Lundell
Bussresa Bo Ohlsson
In med dig i nålsögat kamel
Porr Borrby
Prosten Heumanns läkemedel
Tv-bonden Per-Martin


Ja, vad ska man säga om detta? Ett extrakt av det goda livet på nästan-Österlen? Ulf Lundell smyger omkring i krokarna, när som helst kan man stöta på honom, till exempel på systembolaget i Tomelilla, som min man gjorde en gång, själv har jag aldrig haft den äran. Eller så beror det på att jag är så sabla dålig på att titta på och känna igen folk. Jag är helt enkelt lite ansiktsblind, inte så att jag inte ens känner igen mig själv eller mina närmaste, men nya människor är ett rent helvete. Däremot är jag sjukt bra på att komma ihåg namn, men det är ju ingen merit när man ändå inte kan koppla ihop det med hur folk ser ut. I alla fall, rent teoretiskt skulle jag ju kunna möta Uffepuffe både avigt och rätt utan att veta det. Även han lämnar väl sin måne över Haväng och går omkring på gatorna som vanligt folk då och då, kan man ju tycka.

En gång mötte vi Timbaktu på centralstationen i Malmö, men det var bara min man som såg honom eftersom jag, den ansvarstagande och ansiktsblinda, var fullt upptagen med att spana efter vilket spår vårt tåg skulle avgå från. Timbaktu lär förresten bo slash ha en stuga i grannbyn Vittskövle City, men jag har aldrig sett honom där heller. Och kungen, alltså Carl XVI Gustaf, brukar ju hänga på Maltesholm, som inte precis är en grannby eftersom det bara är ett (av många skånska) slott, men vi bor ju bara några stenkast bort. Har aldrig sett kungen heller. DÅLIGT.

Bussresan till Bo Ohlsson, a k a Hillbillyexpressen, är inget jag har känt något sug efter. För den som inte vet det är Bo Ohlsson (eller "Boan" som de infödda säger) Österlens svar på Ullared. Ett förfärligt ställe om ni frågar mig, men jag skulle ju hellre skära upp pulsådrorna med mitt Visakort än sätta min fot inne på Gekås, så det är kanske inte så konstigt att jag aldrig är där. Men det finns i alla fall organiserade bussresor dit, de är asbilliga så om man bara vill komma från punkt A till Tomelilla så är det nog det mest prisvärda sättet att ta sig fram på om man inte har bråttom. Sorry Skånetrafiken för att jag underminerar er verksamhet på det här sättet.

Tv-bonden Per-Martin, från första och mest minnesvärda säsongen av tv-programmet man älskar att hata, Bonde söker fru, bodde ju någonstans i "Boans" upptagningsområde. För en gång när de skulle grilla så skulle kvinnfolket åka iväg och köpa grillkol, och P-M rådde dem då att åka ner till Bo Ohlsson, och de bara: Men Guud, vad menade han, var det Claaaas Ohlsson eller? Ja, jag vet att det är elakt att skratta åt folk bara för att de inte känner till lågprisalternativen i världsmetropolen Tomelilla, men jag kan inte hjälpa det.

Porr i Borrby är inget jag någonsin har hört talas om, men det är kanske någonting med det där orr-alliterationen som folk går igång på. Borrby är ju annars mer känt som laglöst land eftersom det bildades ett medborgargarde där för en 10-15 år sedan, ett gäng karlar (antar jag) som tog lagen i egna händer och hivade iväg någon störig jävel som alla hatade. Ja, det är väl kanske inte så det ska gå till egentligen, och med tanke på hur inskränkt det kan vara i små byar på landsbygden så ska det väl verkligen inte få gå till på det där sättet. Men tanken är onekligen rätt frestande ibland när man ser vilka idioter som strövar omkring helt fritt i vår herres hage.

För övrigt kom jag precis på att jag tror att jag såg hon Mikaela, den där unga blonda lockiga med jättepattarna och babyfacet som var med i senaste Robinson, på järnvägsstationen i Stockholm. Men jag är förstås långt ifrån säker.

Ja, det var allt från Se & Hör från nästan-Österlen den här gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar