torsdag 1 december 2011

Dagens boktips

Boinnnnnggggg, här kommer dagens boktips. Den nya överklassen av Bengt Ericsson. Bengt Ericsson har tidigare varit ansvarig utgivare för Dagens Industri och chefredaktör för Veckans affärer, så det var med en rätt stor portion tveksamhet jag tog mig an detta verk som handlar om en massa svinrika svenskar och vad de gör och hur de bor och så vidare. Jag ångrar mig inte, för den är verkligen jätterolig. Vilket är mer än man kan säga om Dagens Industri och Veckans affärer som ju måste vara de tråkigaste tidningar som finns i hela världen. Vi har DI på jobbet och jag läser hellre reklambladet från Ica Maxi fem gånger än börjar bläddra i denna blekskära tidskr....zzzz.

Jag har fått lära mig att det finns mycket känslor i det här med ekonomi. Man tror ju att ekonomer är knastertorra och liksom har själen fylld av Excelkolumner och bokslut, men i vintras när jag var med på en utbildning om vårt nya affärssystem tillsammans med ekonomerna (det blev uppenbarligen någon miss i inbjudningarna) så gick det verkligen hett till. På jobbet brukar det annars vara så att vi diskuterar och sedan bestämmer Magnus vem som har rätt och sedan blir det så. Man sparar rätt mycket tid på det här med management by fear och det är kanske något som ekonomerna borde tänka på eftersom tid är pengar.
Men när ekonomerna inte kom överens blev de ASFÖRBANNADE och satt och skrek åt varandra över kalkylerna. Du kan ju sitta där och leka i ditt lilla controller-bolag, gastade en till exempel, och en annan väste Boooooooookföringslagen! som om det handlade om att frambringa besvärjelser som skulle få Satan själv att uppstiga från helvetets djupaste avgrunder, och en tredje röt med en stämma som hade fått självaste Tor att tappa sin hammare och det mest explosiva åskväder att framstå som milda sommarvindar. Det var som om det var genrep på Lars Noréns pjäs Natten är dagens mor och mycket intressant för en utomstående.

Så ja, i alla fall, missa inte den här boken. Innehåller många detaljer och mycket saftigt skvaller om rikingarna. ENJOY!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar