tisdag 6 december 2011

På spåret vecka 48

Ja, eftersom jag inte var hemma i fredags så förbjöd jag min man att titta på På spåret, men igår bänkade sig Lag Soffan framför Svt play, rustade till tänderna med kunskap. Eller kanske inte. Fast vi vann i alla fall, 28 poäng skrapade vi ihop till skillnad från Anna-Charlotta & Ylva (25 poäng) och Morgan & Christer (14?). Fast vi tappade en sabla massa på att inte kunna så mycket om vare sig Kina/Peking eller Wien. Jag hade hoppats att dra in en massa poäng på frågor om spanska ridskolan, jag som sitter inne med en massa kunskaper om levad och capriole och courbette och, tja, skolor ovan marken helt enkelt. Ja, i teorin då, för Guds skull. Men nähä, inte en fråga om det. Snopet.
Däremot briljerade jag genom att säga innan sista musikfrågan att De kommer säkert att spela Vienna med Ultravox...vilket de också gjorde. Då började min man dryga sig med att det bara var töntar som kunde något om synthmusik från 80-talet, en försvarsmekanism antar jag, så ett tag var det nära att samarbetet sprack från soffkant till soffkant. Men eftersom det var sista frågan så fick han väl komma undan med en skarp varning.

Kinas fyra stora uppfinningar hade jag personligen aldrig hört talas om. Eller det är klart jag kände till själva grejerna (papper, tryckpress, krut och kompass), men inte att just Kina skulle ha äran åt sig. Jag trodde på hjulet, sedan kom jag inte på något mer. Min man trodde på plogen, tills han kom på att i Kina odlar man väl mest ris och risfält kanske man inte direkt plöjer? Sedan kom han i och för sig dragande med krutet, men det var ju så dags och dessutom fattades det ju ändå flera viktiga ingredienser.

Öland däremot! Det kunde vi allt om, till skillnad från övriga tävlande. Det är det man får leva på, och vi vann ju som sagt. GÖTT MOS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar