måndag 12 december 2011

Nyhetstorka vs nakenstafett

Nyhetstorka råder uppenbarligen, eftersom Aftonbladet väljer att göra ett reportage om den stackars stackars familjen Engström i Motala som intet ont anande hade stigit upp i arla morgonstund för att avnjuta lite skidskytte på sin betalkanal Tv4 Premium. Och vad händer?
Det var allt möjligt tokigt. Vi reagerade på att de inte hade bra koll. De höll på att förbereda sig och testade ljudet och liknande. De verkade inte vara medvetna om att de låg ute i sändning. Nej, men det var väl förfärligt för den stackars skidskytteintresserade familjen, att inte livesändningen var EXAKT som om den varit bandad i studio. Vilket trauma. Och inte nog med det, utan sedan går reportrarna riktigt rejält över gränsen när de, gissningsvis ovetande om att de är i sändning, säger Hej och välkomna till damernas nakenstafett. Ja, efter en sådan kalldusch finns ju ingen annan levandes råd än att kontakta kvällspressen.

Det är tydligen inte familjevänligt längre. Hur länge ska TV4 få hålla på? undrar den 102-åriga 32-åriga Motalamamman och är rejält upprörd.
Jag skulle väl kunna förstå om man kanske tyckte det var lite barnsligt av reportrarna att hålla på och löjla sig och kalla skidskytte för nakenstafett när de trodde att ingen hörde. Fast jag tycker nog att det hade varit avsevärt värre om de gjort det medvetet i sändning. Eftersom jag har varit speaker på tio miljoner hästtävlingar så är jag kanske lite jävig, och jag kan väl medge att jag har sagt både det ena och det andra om såväl folk som fä när mikrofonen varit av, men något roligt måste man väl ändå få ha när man sitter instängd i ett svinkallt litet bås i 10 timmar.
Men familje-ovänligt? Det var ju inte som att de satt och skränade fyllesånger och skanderade könsord i direktsändning precis, inte som den gången när några överförfriskade jägare råkade komma in på samma walkie-talkie-frekvens som domartornet på en ponnytävling (har man varit aktiv inom ridsport så har man varit med om ALLT). Då gällde det att ha is i magen så att inte klämkäcka slagdängor som Neger-Joe Neger-Joe, in i f*ttan kan du tro skrällde ut i högtalarna bland nioåriga ponnyryttare och deras ängsliga föräldrar.
Och hur djävla flat är man som förälder om man inte klarar av att hantera att någon häver ur sig något korkat i en situation där man kanske inte direkt förväntar sig det? Och tror man verkligen på fullt allvar att ens barn tar skada för att någon råkar säga "nakenstafett" på tv så här i slutet av nådens år 2011 när det sups och hoppas i säng till både höger och vänster i varenda dokusåpa på anständig sändningstid? Jag bara undrar.

Folk är IDIOTER. Sådärja, nu var det sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar