torsdag 1 december 2011

In my car

Ibland drömmer jag lite om att ha en fin bil. Och med fin menar jag inte ny och dyr och blänkande, för jag gillar min gamla Volvo 740 från förra seklet. Utan mer fin som i välstädad. Ibland, rätt ofta, känns det som att min bil mer är att betrakta som en slags mobil soptipp. Passagerare göre sig icke besvär i framsätet, för där färdas Remus, tax med rätt att döda, i en kattbur. Baksätet är fullt av stickor och spån och träflisor som kommer från spillvirke som snälla personer på jobbet samlar ihop till mig och som snåla jag tar hem och eldar upp, så där får man sitta helt på egen risk.

Igår när jag var på brukshundklubben och öppnade bagageluckan för att ta fram en apportbock så kunde jag och alla andra som råkade stå där blicka ner över följande innehåll (förutom startkablar och bogseringslina och brandsläckare och luft på burk och andra bilattiraljer): En stor låda innehållande spårsele, spårlinor, extra koppel, hundgodis och hundleksaker, för man vet ju aldrig när andan att spåra faller på och då är det ju hemskt trist att sakerna ligger därhemma till ingen nytta. En väska som innehåller ungefär samma saker som lådan minus spårgrejerna för när jag började på agilitykursen kändes det onödigt omständligt att släpa omkring på en låda, men jag måste nog se över det här systemet, det känns onödigt stort. Åtta flaskor ekologiskt rödvin (hade varit på systembolaget innan jag åkte till brukshundklubben). Två flaskor vatten och en vattenskål (till Remus som ändå aldrig dricker någonting när vi är och tränar, men det hade ju varit trist att stå utan om han verkligen HADE blivit törstig någon gång). Tolv agilityslalompinnar (inköpta för ett tag sedan, men har inte riktigt bestämt var i trädgården de ska stå, så de får ligga kvar så länge). En väska som motsvarar mellanstadiets gympapåse (hade varit på gymmet innan jag var på systembolaget). 10 kilo viltfågelfrö. 2 bärplockare (alltså inte 2 personer från Baltikum som kommit hit för att dra ihop motsvarande en lettisk årslön på lingonröda tuvor och på villande mo, utan såna där grejer man använder när man vill plocka lingon och blåbär och det ska gå fort som satan). Lite drivved som jag hittade på stranden och tänkte att man kunde ta hem och göra "något snyggt" av (oklart vad). En liten burk med gängtapp och broddar i ponnystorlek som har legat där sedan sista ponnytävlingen utomhus för minst 10 år sedan för att jag inte riktigt vet var jag ska göra av den och sen vet man aldrig, kanske stöter man på någon som behöver brodda sin ponny rätt vad det är? (Av samma oklara anledning ligger det en hovkrats inne i bilen, trots att jag numera ytterst sällan har någonting alls med hästar att göra och om jag mot förmodan skulle få för mig att svänga inom något stall så inte fan skulle jag väl ställa mig och kratsa några hovar rätt upp och ner det första jag gjorde). Lite vanlig ved som jag inte orkat flytta över till carporten vedporten. En plastpåse med uttjänta batterier som jag inte orkat lägga i batteriinsamlingen. Överhuvudtaget känns det som att det är väldigt mycket saker som jag inte orkar flytta till sina rättmätiga platser. Nu måste jag ta tag i detta eftersom min bil ska stå på LÅNGTIDSPARKERING (läskigt) över helgen. Om någon snodde min bil hade jag blivit förkrossad, men det hade ju även varit förtretligt om någon hade snott alla dessa viktiga saker. Ja, kanske inte påsen med gamla batterier då, men det andra. Det får inte ske. Så nu måste jag gå ut och städa i bilen. Städa i bilen...zzzz. Så sabla oinspirerad jag blev just nu.

2 kommentarer:

  1. ...annars finns det ju nåt som så fint heter BAKLUCKELOPPIS. I mina öron låter som om du far omkring med en ambulerande loppmarknad....

    (mycket roligt inlägg för övrigt!)

    SvaraRadera
  2. Suck, nu längtar jag tillbaks till gamla hederliga Loppisköping...häromkring är begreppet "bakluckeloppis" fullständigt okänt. Kommer kanske om 10 år eller så.

    SvaraRadera