söndag 5 augusti 2007

We call this the act of mating

Det är direkt osmakligt med människor som hånglar offentligt. Det kan vara lite okej om du är ung och full och på väg hem från krogen och jag bara råkar skynda förbi, också full och på väg hem från krogen. Det kan jag väl ha en viss fördragsamhet med. Men det är inte okej om du är i min ålder och sitter på ett svettigt intercitytåg en söndag eftermiddag och jag sitter mitt emot och måste titta på. Hör upp alla, och speciellt ni som reste i vagn 18, ja just ni två som borde känna er träffade. Om jag är intresserad av andra människors förspel så kan jag väl cykla till videoaffären och hyra en porrfilm. Eller ladda ner kanske man gör nuförtiden, men låt mig åtminstone få välja själv om och när jag vill göra det.

Ett hånglande par var alltså vad jag hade för ögonen under min tågresa. Jag kan väl ha överseende med att de hade likadana vita pikétröjor och att de läste varsin bok från pockettoppen*, men inte att de satt och tafsade på varandra mest hela tiden. De pillade i varandras blonda kalufser stup i kvarten. Han masserade hennes fötter. De kysstes sliskigt och länge och och påfallande ofta, och efter varje gång så fånlog de mot varandra i en halv evighet innan de återgick till sina pocketböcker och läste kanske en sida innan det var dags för ytterligare en kaskad av fysiska kärleksförklaringar.
Men bärga er för fan tills ni kommer hem, ville jag skrika åt dem. Fast det gjorde jag förstås inte. För det värsta av allt är att man inte ens kan skriva om sånt här utan att framstå som en bitter och missunnsam person som inte fått ett ligg sedan Jesus gick omkring på jorden och förvandlade vatten till vin.  

*  Jag har absolut inget emot pockettoppen, men under resans gång retade jag upp mig såpass mycket på detta par att jag bestämde mig för att de var lite halvkorkade och inte hade förmåga att läsa andra böcker än såna som var lite inne.  Jag bestämde mig också för att de skulle drabbas av någon slags könssjukdom ganska snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar