tisdag 21 augusti 2007

Lovsång till lådfabriken

Det finns ett företag som heter Genarps Lådfabrik. De tillverkar bland annat träemballage i stil med lådor och lastpallar. 
Jag tycker de verkar asballa. De har för det första världens coolaste slogan på sin lastbil - Genarps Lådfabrik - Lådor Som Pallar. Det tycker jag är så genialt att jag blir lite upprymd bara jag ser den. Och så har de en så härligt kaxig ton. Man kan ju tycka att en lådfabrik kanske är...lite B. Inte så trendigt. Inget att skryta med precis. Men Genarps Lådfabrik håller verkligen ingen låg profil. De förevisar sitt produktsortiment med erbjudanden som begagnad EUR-pall för export i hela världen som om det vore något av det flashigaste man kan köpa. Utan att skämmas det minsta. Jag tycker det är skitfräckt. På riktigt.

Om vi inte har det, finns det inte
, hävdar de självsäkert på sin hemsida och fortsätter med löften som Då uppfinner vi det och tillverkar det åt dig. Man kan läsa om en morotsodlare som hade problem med att stapla morotslådor på varandra. Likt professor Baltazar gick Kent runt, runt för att hitta en lösning, skriver man i en uppsluppet familjär ton och jag känner en stor tacksamhet till den listige Kent på Genarps Lådfabrik som nu säkerställt att inte en morot krossas i onödan. Det känns fantastiskt bra. Tänk på det nästa gång ni köper era morötter.

Jag vill se Genarps Lådfabrik som den sista goda utposten i en ond värld. Jag vill tro att chefen är snäll och arbetarna glada och att alla är som en enda stor familj, från VD* till städerskan. Eller kanske till och med att VD själv tar ett tag med golvmoppen när det behövs så att städerskan får det lite lättare. Jag tror att det är mycket möjligt att det är så**.

Genarps Lådfabrik. Undrar om man kan placera sina pensionspengar där istället för i sjunde AP-fonden?

* Kent själv, han med morotslådorna. Han kan väl inte vara annat än en riktigt hyvens kille?
** Har jag någonsin  nämnt min rikt flödande fantasi och synnerligen lättflyktiga associationsbanor?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar