fredag 13 oktober 2023

Till stallet istället, v 41 2023, pt 2

I måndags sa en ridkompis i Bästa Måndagsgruppen™ något i stil med "undrar om vi får hoppa något på torsdag" och direkt blev jag 100 % opepp. Förra gången det var hoppdag för torsdagsgrupperna så bestämdes det ju på teorin veckan innan att vi också skulle hoppa lite. Med betoning på lite. Nu var jag ju inte med på den teorin så jag kunde heller inte vara med och påverka, men den här gången hade det mig veterligen inte varit något sådant snack och jag kände att nää, ska det vara så här nu, man går väl ändå i en dressyrgrupp för att man vill rida DRESSYR och för att slippa hoppning, vill man hoppa får man väl gå i en hoppgrupp, osv osv. Ännu mer avslaget kändes det att komma in i ridhuset och se hinderstöd och bommar framplockade. Fast det var att oroa sig i onödan, för det var till gruppen efter vår och vi hoppade inte utan red markarbete. Och det är ju helt okej någon gång då och då. Övningarna var så här: 

1. Trav över en bomserie på nedre delen av kvartslinjen, sedan fatta galopp och galoppera längs med kvartslinjen, avbrott till trav och sedan trava över en bomserie på övre delen av andra kvartslinjen. Repeat, repeat, repeat.

2. Trava över en bomserie på nedre delen av kvartslinjen, snedda mot X, trava snett över två bommar som låg på varsin sida om X, vända upp och trava över den andra bomserien på övre delen av andra kvartslinjen. Repeat, repeat, repeat. 

3. Samma övning fast i galopp och med bommarna hoplagda så det blev som markbommar. Repeat, repeat, repeat. 

4. Galoppera över bommar på volt. Repeat, repeat, repeat. 

DJEFLAR vad jobbigt detta var. Knappt en enda skrittpaus på hela lektionen och det gick i ett.  Köttbullen var jätteduktig med galoppfattningarna! Hon har ju lite svårt att fatta galopp "ute i det blå" där det inte finns en vägg eller ännu hellre ett hörn att förhålla sig till, men det här gick faktiskt jättebra. Någon gång blev det  väl fel galopp men det var säkert mitt fel. Övningarna i trav gick också bra. Kändes generellt som att hon tyckte det var kul med bommar, hon ångade på och lyfte på benen och kändes positiv och trevlig.  Skoj. 

Nästa vecka är det hoppning på måndag, men den skippar jag. Har ingen lust att hoppa Tösen, inte för att hon hoppar dåligt på något sätt, det är bara jag som inte känner för det.  

2 kommentarer:

  1. Hoppning i dressyrgrupp är ett oskick. Riktigt lömskt att bestämma det under en teorilektion. Bör beivras!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, aldrig mer att jag kommer att skippa en teorilektion om det är SÅ det ska gå till! :D

      Radera