torsdag 12 oktober 2023

Just don't leave me at the window

Igår var det plötsligt 15 grader varmt på morgonen, ändå lite härligt för även om jag gillar hösten så gillar jag inte så mycket när det blir svinkallt och det tycker man ju plötsligt att 5 plusgrader, som det var härom morgonen, är när man klemats bort med för årstiden onormalt höga temperaturer. När jag åkte från jobbet var det 18 grader. Kom hem, körde ett pass tabata, tog ut hundarna på promenad men då djävlar var det slut på det härliga vädret, för plötsligt började det blåsa nästintill stormvindar samt regna. Har inget emot vare sig regn eller blåst i måttliga mängder, men den här vinden kom från sidan så regnet liksom piskades in i örat på ett sätt som inte på något sätt var angenämt. Aja, det var ju bara att streta på. Kom hem, satt en stund i mina blöta kläder och bara väntade på att det skulle gå en kvart för jag hade bestämt med en tjej i grannbyn att vi skulle träffas och träna lite med våra hundar så det var liksom ingen idé att ta av sig eftersom det snart var dags att ge sig iväg ut i regnet igen. 

Tog med mig Laban och åkte och tränade, kom hem och slängde mig på soffan. Igår glömde jag att skriva att jag, förutom allt annat jag unnat mig på senare tid, även beställt en dvd-box, fast det var till familjen, så det räknas inte på samma sätt, hehe. Så här: för något år sedan skaffade vi C More, på ett initiativ från mig primärt eftersom jag ville se serien Nattryttarna (rekommenderas för övrigt). Sen hittade vi den fantastiska danska tv-serien Klovn där, fast bara från säsong 3 och framåt. Vi har sett alla avsnitt (utom de två första säsongerna dårå) samt filmerna och tycker att det här kan mycket väl vara det roligaste (och ibland sjukaste och mest politiskt inkorrekta) som någonsin har gjorts. Nu ligger de återstående säsongerna tyvärr inte heller kvar på C More (eller TV4 Play som det väl heter nuförtiden?) och jag har letat som en tokig för att hitta de två första säsongerna och landat i att då får man köpa hela serien på dvd. Boxen Klovn The Collection går i runda slängar lös på 1700 spänn och det har jag känt varit i mesta laget, och även OM jag hade tyckt att det var rimligt så är den ändå slut överallt. Men så hittade jag en dansk affär för begagnade skivor där den såldes för 198 DKR, vilket med dagens valutakurs mycket väl skulle kunna motsvara de där 1700 i SEK, men det landade på 354 inklusive frakt så det blev i alla fall något billigare. Enda problemet är att den inte har svensk text, men det får väl gå med engelska eller danska dårå. Denna box låg i alla fall i brevlådan när jag kom hem igår. Bar in den som om det vore en dyrbar trofé och min man, som är pessimist, granskade varje skiva som om han letade efter DNA på en brottsplats i jakt på repor och andra tecken på slitage, men den såg ut att vara OK. Vi tittar sällan på något i veckorna och det gjorde vi inte nu heller, men till helgen blir det nog en liten titt. 

Idag är det jobb, städning, ridning, i nämnd ordning. Och sen är det fredag och snart helg. Har bett min man att han ska fråga på sitt jobb om man kan få låna släp på söndag så vi kan åka till tippen med våra gamla trasiga möbler som stått på gårdsplanen i veckor nu, plus en del annat bös som jag längtar efter att bli av med. Så Klovn och soptipp blir förhoppningsvis denna helgens paradnummer. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar