fredag 27 oktober 2023

And wherever you are and wherever you go there's always gonna be some light

Har drabbats av något himla ryggskott, det är fan inte kul alltså. Ligga är någorlunda uthärdligt så länge man inte behöver vända sig, stå och gå är okej, sitta funkar korta sunder och i vissa positioner. Värst är att resa sig från sittande till stående, får tassa omkring som en krum grådvärg en stund efteråt men någon gång ska ju ryggen rätas ut till normalposition och det är ingen lek. Hoppas det går över väldigt fort för så här har jag verkligen inte lust att ha det, speciellt inte eftersom jag har anmält mig och Köttbullen till dressyrträning imorgon.  

Igår när jag var ute och gick med hundarna efter jobbet så gjorde jag det ödesdigra misstaget att svara på ett sms. Jag brukar inte hålla på med telefonen när jag är ute och går, dels för att jag tycker att promenaden ska vara en promenad, inte en fortsättning på inmatning av alla intryck från sociala media och liknande som ändå sköljer över en hela tiden, dels för att jag ändå inte kan gå och skriva på telefonen samtidigt så då kan det lika gärna vänta tills jag kommer hem. Men igår råkade jag se att en kompis hade sms:at en grej som hon ville ha input på och så kom jag på ett svar medan jag var ute och gick och tänkte att jag kunde ju lika gärna svara direkt. Stannade till för att göra det, och under den minuten som jag var fokuserad på telefonen så hittade hundarna en fläck med något som - av lukten att döma efteråt - var en cocktail av avföring, spya, förruttnelse och död. Innan jag hann reagera så hade samtliga hundar hunnit rulla sig i detta myz. KUL VA? Det fick bli raka vägen hem och in i duschen med dom och ner i tvättmaskinen med selar och koppel. Ingen av våra hundar gillar att bada, men de uthärdar det. Kanske var det detta - att stå dubbelvikt i duschkabinen och hålla fast och tvåla in och skölja av tre hundar - som triggade igång The Ryggskott? Det känns ju inte helt osannolikt faktiskt, även om jag samtidigt tycker att JAMEN VADFAN SKA MAN INTE KUNNA GÖRA NÅGOT? 

Tur i oturen är i alla fall att jag ska på massage i eftermiddag, plus har en tid hos kiropraktorn inbokad på tisdag så har det inte blivit bättre då så kanske han kan fixa och trixa lite? Otur i oturen är att vi ska hämta vår nya kyl och frys idag, vilket inkluderar diverse kånkande och lyftande, men min man är FEMJÄVLIG på att använda det som här i Skåne kallas säckakärra och (såvitt jag vet) resten av Sverige heter "pirra", men om man pratar om "pirra" i Skåne så betyder det av någon outgrundlig anledning knulla. Min man påstår (men jag har inte vågat forska vidare i detta och Google Translate är inte någon hjälp just här) att "bolla" betyder samma sak på danska, vilket inte känns särskilt långsökt eftersom "bola" är ett gammalt  svenskt ord för att bedriva otukt och hor, och delar av Sverige tillhörde ju Danmark på den tiden man talade i termer om att bedriva otukt och hor. Men i så fall är det jättepinsamt eftersom jag har en dansk chef och många danska kollegor och mer än en gång har jag i olika sammanhang sagt att "jag behöver någon att bolla detta med" eller "jag skulle vilja bolla en grej med dig". Varje gång orden yttras så pangar det upp en röd flagg i hjärnan, och jag lägger alltid till "ja, alltså, DISKUTERA" med lätt panik i rösten efteråt och känner mig samtidgt lite som en kille som gick i samma högstadieskola som jag och som alltid på fester försökte locka med sig tjejer i enrum genom att säga att han ville prata, och det gick ju alla på åtminstone en gång, för han var rätt snygg och det var ju viktigt på den tiden, tills alla fattade att "prata med Roger" var synonymt med handlingar som inte direkt kantades av samtycke om man säger så. Vart ville jag komma med detta? Det började med en säckakärra och slutade med tonårsfylla. Outgrundliga äro bloggens vägar. 


 

1 kommentar:

  1. Haha, ja du kan iaf halla mer än en tanke i huvudet samtidigt.

    Man (jag) hade ju gärna velat se en bild pa dig när du duschade hundarna, jag gissar att de kranglade en del och ville komma undan.
    /Annika

    SvaraRadera