måndag 16 oktober 2023

If there's a bustle in your hedgerow, don't be alarmed now

Jaha, då var vi alltså inne i andra halvan av oktober, men nu börjar det ändå kännas höstigt. Härligt. Inte för att jag är ett stort fan av kyla och regn, men 20 grader varmt i oktober känns inte heller särskilt okej. Höst ska vara höst och därmed basta. 

I fredags var jag på besök hos en kiropraktor. Vet inte om jag blev så extremt mycket klokare av det besöket. Han klämde och tryckte på min arm och konstaterade att en sena var inflammerad, fast den satt inte där det gjorde ont (i armvecket) utan på ett annat ställe (utsidan av armbågen). Där det förvisso också gjorde ont som satan när han tryckte, men det gör man ju aldrig i det normala livet. Sen knäckte han till min nacke sådär som kiropraktorer gör som får en att känna sig som att man är med i Excorcisten och så fick jag lite i mina ögon luddiga förhållningsregler som var att jag skulle leva som vanligt för att kunna utröna om behandlingen gjort någon nytta, men samtidigt skulle jag inte göra något som gjorde ont eftersom "varje gång man gör något som gör ont så fördröjer man tiden det tar att läka", som hans approach var, tvärtemot vad alla fysioterapeuter som jag stött på sagt, för deras budskap är mer att det inte är farligt med smärta bara den inte blir värre efteråt. När det gäller min arm så gör ju extremt många vardagssaker ont, som till exempel lägga i en växel när man kör bil, skära en skiva bröd, borsta tänderna, dra upp ett par byxor, saker man gör dagligdags och som är rätt svåra att undvika att göra när man blivit ombedd att "leva som vanligt". Aja, det ger sig väl. Det gör ju inte vansinnigt ont så att det hindrar mig i min vardag utan är mer bara irriterande att det aldrig går över.   

Efter jobbet i fredags sprang jag min långa intervallrunda på 8 km. Kändes KANON. Det regnade lite lätt, och det är mitt bästa springväder. Dessutom är det inte så mycket folk ute då. Enda nackdelen med att springa (ja, jag vet att jag inte "springer" i ordets rätta bemärkelse, i alla fall inte mer än halva tiden, men det blir så jobbigt att skriva "intervallträna" varje gång) där jag springer är att det jämt är folk ute och promenerar där. I fredags mötte jag bara ett rådjur, det passar mig perfekt. 

Åkte sedan till Ica, plockade ihop två Picadelisallader till fredagsmiddag och så hem, in i duschen och sedan tända en brasa i kaminen. AAAH. Sen åt vi och kollade på House of cards. Blev oerhört upprörd när Meechum blev skjuten, han är min favoritkaraktär, men hade det på känn (i alla fall att det skulle hända NÅGOT med honom) för han hade synts mycket i bild. Men ändå. Varför hade han ingen skottsäker väst? Min man bara Jamen det ska kanske inte synas att han är livvakt, men det var kanske det sämsta argument jag någonsin hört för varje gång presidenten (i House of cards) ska ta sig någonstans så är det ju ett stort entourage med blinkande sirener och tusen följebilar som riktigt skriker ut till potentiella våldsverkare att här kommer presidenten (i House of cards) och varje gång presidenten (i House of cards) befinner sig någonstans så står det ju alltid en liten flock karlar uppsträckta som om de hade varsitt järnspett uppkört i röven, redo att ingripa om någon obehörig skulle närma sig, så det där med att mörka att man har livvakt genom att låta densamme inte bära skottsäker väst kändes ju otroligt genomskinligt i så fall. Fy fan vilket tråkigt jobb det för övrigt måste vara? Min mans nästa argument var att en skottsäker väst var tung och obekväm att ha på sig, och det är den säkert men sånt får man väl ändå bortse från när man har ett jobb där man ideligen riskerar att bokstavligt talat ta en kula för laget så att säga. 

På lördagen vaknade jag tidigt, gick upp och gick en långpromenad som blev lite längre än vad det var tänkt eftersom det råkade vara jakt i den skogen som jag hade tänkt snedda hem genom, och man vill ju varken sabba någons jakt eller bli skjuten (som Meechum). Kom hem och låg sedan på soffan och läste och hade det allmänt gött resten av eftermiddagen. Gjorde vegetarisk lasagne till middag och sedan tittade vi på det allra första avsnittet av Klovn i vår nyinförskaffade dvd-box. Blev ej besviken. Det finns dessvärre bara engelsk text, men det funkade bra. 

Igår gick jag upp ännu tidigare för att hinna gå min söndagsmil innan det var dags för veckans event: ÅKA TILL TIPPEN. Allt gick oväntat smidigt, det räckte med en runda och så var vi av med (nästan) allt bös som irriterat mig de senaste veckorna. Kvar blev endast en säck med osorterat elektronikskrot som enligt min man kom från hans jobb och "skulle tillbaks dit". Den säcken har stått i carporten vedporten i säkert en månad, oklart varför men misstänker att min man tagit hem den för att det fanns något som "kunde vara bra att ha". Tröttsamt. Men jaja, nu får man inte låta sig nedslås av såna motgångar, den där säcken ska VÄCK inom kort. Hoppas jag åtminstone. Sen kanske jag äntligen kan påbörja vedstaplingen utan att behöva snubbla på grejer. 

Efter väl förrättat värv på tippen så tittade jag (nästan) ikapp på Robinson (på riktigt: hatar alla men hade jag varit i samma lag som han PEDER så hade jag antingen skurit upp mina egna pulsådror med en kokosnöt alternativt slagit ihjäl honom) och sedan var det dags för premiär i världscupen i hoppning i Oslo. Ja, det var väl i stort sett allt som hände den här helgen. Den här veckan har jag ganska mycket på jobbet, bland annat kommer min chef från Danmark på onsdag, men inte så mycket övrigt förutom på lördag då det är dags för det här TRAIN RUN-loppet. Hehe. Ja, men då kör vi. 


5 kommentarer:

  1. Peder och Pelle i Robinson och Gränslandet, fy vilken duo, men jag fattar inte heller hur man kan aka till Robinson med lösögonfransar. Vilket gäng losers det verkar vara i ar. Ar dalig pa namn, men hon den äldre magra kvinnan verkar atminstone ha nagot i huvudet.
    /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gränslandet såg jag bara första avsnittet av, orkade verkligen inte med dom! Och hon bimbon med fillers och lösögonfransar är ju bara too much. Önskar att Peders ego blir ordentligt tilltvålat snart!

      Radera
  2. Det låter som du har en inflammation, laser borde hjälpa.
    Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har fått laser två gånger och det har tyvärr inte hjälpt :(

      Radera
    2. Inflammerade senor tar tid, tror du måste köra på med lasern under en längre tid. Du borde prova en annan fysioterapeut också. Den där verkar en smula märklig.
      Carina

      Radera