fredag 20 oktober 2023

Somliga går

Igår när jag kom hem från stallet så hade min man dammsugit och i samband med det samlat ihop alla (låter som att det är jättemånga, det är det inte) skorna i en hög i hallen, och i morse klev jag i vanlig ordning i ett par av mina barfotaskor och så var det inte mer med det tyckte jag. Kom fram till jobbet och noterade först då att jag hade två olika par skor på fötterna. Barfotaskorna är ju inte precis vattentäta, och därför har jag två par som jag växlar mellan ifall det ena paret står på tork, för det finns ju få saker som är tristare än att behöva inleda en promenad med att dra på sig ett par dyngsura skor. Ett par är svarta och de andra är mörkgröna, så det är ju inte SÅ stor skillnad, i alla fall var det ju uppenbarligen inget jag noterade klockan 04.20 i morse. Var ju inte heller som att jag kom med en känga på ena foten och en högklackad sko på den andra, men ändå. Nu när jag vet om det så tycker jag att det kommer att skrika "byfåne" om hela mig när jag lufsar fram på Willys efter jobbet (har skyddsskor på jobbet, så där är byfånetrenden redan etablerad). 

Får väl låtsas att jag är en sån där "rocka socka"-personlighet som helt enkelt har tagit det ett steg längre. Tycker för övrigt att det här med att "rocka socka" är ett stort skämt, alltså absolut inget fel i saken i sig, men grejen att man liksom ska göra ett statement kring att man hyllar olikhet genom att man en dag ska försöka förmå alla att göra exakt likadant. 

Imorgon ska det bli stormbyar och ösregn hela förmiddagen och nu har tack och lov starttiderna för  det här TRAIL RUN-loppet flyttat fram till eftermiddagen. Är ju som sagt inte speciellt brydd över vad det är för väder under själva loppet, utan det är mer när man går omkring och väntar på start som är drygt om det ska spöregna och blåsa satan. På SMHI:s sida står det: Temperatur: +6°C, känns som: -1°C på förmiddagen, men på eftermiddagen ska det kännas som +6°C igen. Det är ju inte precis värmebölja, men lite får man väl ändå tåla tänker jag.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar