torsdag 26 oktober 2023

Unleash the lion

Igår var en alldeles otroligt seg dag. Var trött och hade ont i huvudet exakt hela dagen, tänkte först att jaja, det är väl för de där två och ett halvt glasen vin i tisdags kväll, men det kändes överdrivet att behöva lida i så många timmar för det, var ju liksom inte som att jag raglat hem asfull på småtimmarna utan var ju på sin höjd lite salongsberusad och det ska man väl för FAN kunna vara? Det kan väl ha spelat in, men ibland har jag såna här huvudvärksdagar även utan att en droppe alkohol har varit inblandad så det har inte BARA med det att göra. 

I alla fall. Segade mig igenom den extra långa dagen på jobbet, fick till slut den där djävla listan som jag efterlyst utan större framgång tidigare. Fick också ett halvtråkigt besked som eventuellt kommer att generera problem nästa år, men jaja, den andra halvan av beskedet tror jag ändå kan bli lite positiv på sikt. Åkte hem, beslöt mig för att skippa dagens träning, släpade mig ut i skogen i regnet med hundarna, kom hem igen, tände en brasa i kaminen och åt kvällsmat. Sen kom min man hem och undrade när jag ville gå ner till den lokala elfirman, a k a hans arbetsplats, och kolla på en ny frys. Vår ena frys har nämligen börjat ge ifrån sig buttra felmeddelanden i tid och otid och efter att ha googlat dessa felkoder så kan det vara fel på kretskort, fel på kylaggregat, fel på det mesta kändes det som och ganska osäkert att börja mecka med att byta ut delar på en 10+ år gammal vitvara som väl inte är gjord för att hålla mer än cirka ett decennium (annat var det förr). Hur som helst, mitt intresse för att gå och titta på vitvaror denna nådens onsdag var extremt minimalt, för att inte säga obefintligt, men det känns också extremt riskfyllt att ha en full frys som kan paja vilken dag som helst. Sen såg jag på Facebook att just som igår råkade det vara något hallaballo på nämnda firma (vilket min man inte hade en aning om) med kvällsöppet i butiken och  korvgrillning och folk på plats som man kunde prata om solceller och andra elgrejer med, så vi drog på oss regnkläder och lunkade iväg de där 300 meterna eller vad det kan vara ner dit för att kolla utbudet. Hittade både kyl och frys till paketpris och vi fick lite feeling och bara "men ska vi inte passa på att byta ut kylen också?" och bestämde oss snudd på på stående fot att göra detta. Vårt kylskåp är nämligen  ensam överlevare från förra ägarnas köksrenovering som skedde 1995, både spisen och diskmaskin från samma era har kastat in handduken för längesen så det är väl bara en tidsfråga innan man står där med ännu en död vitvara, och är det något som är FÖRBANNAT TRÅKIGT så är det när kyl eller frys pajar, för det måste ju fixas ganska så per omgående om inte all mat ska bli förstörd, så nu tänkte vi att vi kunde lägga oss i framkant eftersom det ändå var ett bra pris. Som kommer att bli ännu bättre eftersom min man är anställd i firman och får köpa saker lite billigare, PLUS att det visade sig att det bara fanns skyltexemplaret kvar så då kan man väl förvänta sig ytterligare avdrag på det redan ganska låga priset, och ÅH vad detta tilltalar två smålänningar. 

Jaha, sen gick vi hem och började diskutera hur vi skulle göra med logistiken kring denna rockad där kyl och frys ska byta plats med varandra. Idag går inte för då ska jag rida, på lördag ska jag rida Köttbullen för en tränare, så antingen fredag kväll eller söndag. Och på söndagen gick inte för då är firman stängd, alltså återstår bara fredag kväll. Det är man ju inte direkt sugen på, min man föreslog att vi skulle baxa in nya kylen och frysen imorgon och låta det stå till söndag när vi har tid att fixa med det, och det är man ju inte HELLER sugen på, men jaja, det får väl bli som det blir. Dörren till nya kylen måste hängas om från vänster till höger, och sen visade det sig att den gamla kylen var en decimeter lägre än den nya och såklart är det ett överskåp ovanför som är platsbyggt, så det blir lite pyssel med det också. Är svinglad över min händiga man som ser lösningar och möjligheter där jag bara ser fyfanvadtråkigtochjobbigtdettakommerattbli. 

Jaha, sen hände det inte mer igår. Var för trött för att läsa, orkade inte slå på tv:n heller så jag låg i soffan och spelade Mahjong på telefonen och tyckte det kändes som en övermäktig uppgift att gå och duscha och borsta tänderna innan läggdags. Tog mig samman och gjorde det (vad är alternativet liksom?), gick och lade mig och somnade som en sten och vaknade som en ny människa idag. Gött. Nu väntar jobb, sen hem och städa och slutligen en dust med Köttbullen. 

2 kommentarer:

  1. Alternativet är att somna i soffan, vakna med nackspärr och lite dregel på soffkudden. Har jag hört... Det är inte alls så att jag pratar av egen erfarenhet, nädå.
    DDT

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är det mest ovärdiga alternativet av dom alla :D

      Radera