onsdag 18 oktober 2023

En tisdag kom och gick

Igår var jag på återbesök hos kiropraktorn som tyckte att min inflammerade sena kändes bättre, mer distinkt och inte lika svullet runt om, berättade han medan han grävde ner sig i mjukdelarna runt armbågen med fingrar som granit och blev lite glad över att det fanns kvar ett blåmärke sedan förra gången. Sedan utförde han något som mest liknade en avancerad form av brottning där det kändes som att han skulle visa olika grepp där min arm böjdes i helt onormala vinklar och det rycktes och slets i dimensioner jag inte ens visste var möjliga. Har du varit polis tidigare? väste jag mellan sammanbitna tänder, för det gjorde rent djävulskt ont, men han bara skrattade och sa att han varit "något mycket värre". Oklart vad han syftade på, men kanske lönnmördare? Men när jag körde därifrån kunde jag plötsligt växla utan att det gjorde ont i armvecket på det där irriterande sättet som det gjort de senaste månaderna, så någon nytta kanske det ändå gjorde? Idag känns det faktiskt - peppar peppar - lite lite bättre. Vågar ej ropa vare sig hej eller något annat, men lite positiv kan man kanske ändå få unna sig att vara. 

Bad också om tips och tricks för mina stela knän, för det är lite jobbigt även om det inte direkt gör ont.  Men jag har till exempel jättesvårt att ligga i "barnets position" som jag brukar göra när jag har tränat klart för att stretcha kroppen, för jag kan inte böja knäna så mycket. Tänkte det kanske fanns lite övningar man skulle kunna göra för att öka rörligheten nu när man ändå har byggt upp en viss styrka. Blev då hänvisad till hans kollega som är fysioterapeut som var "mycket bättre på sånt där". Jag har träffat honom, fysioterapeuten alltså, en gång när jag gick i den här deppiga ARTROS-SKOLAN och min artros-PT hade semester. Minns honom som trevlig och peppig men också lite krävande, man fick liksom inte mjäka omkring lite halvdant med för låga vikter och motstånd. Jag gillar ju sånt, hade ju helst velat ha en Biggest Loser-Pischa som stod och gapade på mig vid varje träningspass. Det verkade dock vara fler som gillade den här fysioterepeuten för den första lediga tiden han hade var 22 november. Aja, det här var ju inget akut och det kan nog vara bra att stämma av lite hur jag tränar med någon som vet hur det ska vara. Hoppas jag.

Efter jobbet åkte jag hem och gick ut med hundarna. Mötte en granne som ondgjorde sig över en person som jag inte heller gillar, så vi hade mycket att tala om. Mötte överlag väldigt mycket folk, vilket jag inte gillar för då måste jag hala in alla hundarna och ha dom vid sidan, för Tage är nyfiken och vill gärna fram och hälsa och hoppa och skutta, och Laban vill göra som Tage men tycker samtidigt det är lite läskigt att bli klappad av främmande människor, och kan då säga ifrån. Därför får de aldrig gå fram och hälsa på någon vi inte känner, men det betyder ju inte att de inte vill. Det hör dock inte till vanligheterna att vi träffar så mycket folk ute på våra promenader, men igår var alltså ett undantag. Kände mig seg, vet inte om det berodde på att jag var trött efter att ha brottats med kiropraktorn eller bara var allmänt lat, men det kändes som att den där promenaden efter jobbet varade i veckor. Kom hem, tränade pilates och gick sedan ut för att plocka in all vintersquash och zucchini som fanns kvar i landet eftersom det varit frost igår natt. Det tog avsevärt längre tid än vad jag räknat med, men skam den som ger sig. Nu ska jag bara hitta något sätt att använda all zucchini, det får väl bli någon form av snålröra att frysa in tänker jag. Gick sedan ut och bar in en (1) korg med klenved från en jättevedhög på gräsmattan till carporten vedporten. Det är veden från björken vi kapade på semestern, nu ska den upp i vedbacken för att klyvas men tänkte att klenveden behöver ju inte ta den omvägen. Tänker också att det är bättre att ta en yttepytteliten bit varje dag än att göra ett jätteryck och hålla på i timmar. 
Lade mig på värmemadrass och hade diffusa planer på att kolla på Robinson (ligger ju alltid back där känns det som) och läsa, men det blev mest att jag låg och scrollade på telefonen. Kollade på hästannonser även om jag absolut inte ska köpa någon häst, men titta och drömma kan man ju alltid göra. Tog mig sedan samman och läste lite i alla fall, sen var det läggdags.

Idag kommer min danska chef hela vägen från Danmark och hit, vi ska först vara med på ett möte med  diverse höjdare och sen är det dags för medarbetarsamtal. Mohahaha. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar